VIETNAMS BESTE STRENDER

EN KOMPLETT GUIDE TIL VIETNAMS BESTE STRENDER OG ØYER

Hvilket bilde kommer opp når du tenker på Vietnam? Mange vil nok svare de grønne risterrassene i fjellene, gylne rismarker eller fiskebåter som navigerer mellom øyene i Halong bukten.

Men det mange ikke tenker over er at landet har 3000 km kystlinje med kritthvite strender og er derfor et paradis for deg som vil slikke solen og slappe av på en solseng med en frisk avkjølende juice laget av lokale frukter i hånden.

Når er det best reise på strandferie til Vietnam?

Landet har en skiftende værtype som endrer seg alt etter region, områder og sesong. På den måten vil du alltid kunne finne en strand eller øy som har klart vann og herlig solskinn fra en blå himmel. Det kan være en fordel å ha det i tankene når planlegger ditt neste eventyr i Vietnam. Og hvis du tenker på å forlenge ditt besøk, kan du finne gode muligheter her, du trenger ikke reise videre til f.eks. Thailand for å få strander med solskinn og herlige badetemperaturer.

For å hjelpe deg med å velge den beste stranden i Vietnam, har vi beskrevet 8 flotte strender og tilhørende områder, og våre råd og tips til hvorfor du skal velge akkurat den stranden.

Da Nang — glamorøse My Khe Beach og luksuriøse strandhoteller

Da Nang blir av mange plassert øverst på listen over de beste strendene i  Vietnam. Den finkornede hvite sanden på My Khe beach strekker seg over 32 km på kanten av det dype turkise østhavet. Og byens internasjonale flyplass har gode forbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner.

Da Nang er minst like kjent for sine mange luksuriøse badebyer og hoteller. Flere er utstyrt med topp moderne spa, private bassengvillaer, gourmetmat og høflig gjestfrihet. Noen av de mest bemerkelsesverdige feriestedene og beste resorts i Vietnam inkluderer Intercontinental Da Nang Sun Peninsula Resort, Fusion Maia, Nam Hai Four Seasons, Premier Village, Hyatt Regency, og Pullman Da Nang Beach Resort.

Den beste tiden av året å besøke denne fantastiske vietnamesiske byen er mellom januar til slutten av september, hvor det knapt kommer regn. Regntiden starter så i midten av september og varer til begynnelsen av desember, og selv her er det rikelig med solskinn de fleste dagene.

Da Nang passer perfekt for:

 • Alle! Familier, par, vennegjenger – alle vil finne seg til rette her.
 •  Å kombinere strandferie med kulturelle og historiske opplevelser, da området ligger nært Marble Mountains, Ba Na Hills, og Unescos verdensarvsteder Hue, Hoi An, og My Son tempelkomplekset.
 • Å legge til en strandferie på slutten av din Vietnamtur, da Da Nang har gode flyforbindelser både nasjonalt og internasjonalt.
 • Paragliding, surfing, svømming, golf eller standvolleyball og fotball.
 • Å slappe av men en drink og å danse hele natten.

Phu Quoc – en vakker ferieøy med den kjente Long Beach og den ikoniske Star Beach

Phu Quoc ligger i Thailandbukta og er nærmere Kambodsja enn Vietnam. Øya har de seneste år sjarmert både lokale og internasjonale gjester med sine hvite sandstrender, grønne palmer og turkise vann. Phu Quoc er lett tilgjengelig med fly og båt fra en rekke byer og land, og er på vei til å bli en favoritt for strandløver som reiser til Sørøst-Asia, og er kanskje allerede blitt det stedet som er mest kjent i Vietnam når det gjelder ferie og strand.

I tillegg til de flotte strendene finner du også vill natur, nasjonalpark og Kien Giang Biosphere reservatet som er på Unescos verdensarvsliste. Her kan du delta i øko-turisme aktiviteter som rafting, fotturer og kajakkpadling.

Regntiden varer fra mai til september, så hvis du besøker Vietnam mellom oktober og april, er Phu Quoc en fantastisk destinasjon å besøke i ferien.

Phu Quoc er perfekt for:

 • Familier, par og naturelskere
 • Deg som ønsker å kombinere aktive dager med badeferie i Vietnam, da det er gode forbindelser til flere populære asiatiske land som Kambodsja, Thailand, Singapre, Malaysia og Sør-Korea.
 • Å utforske det lokale livet på en vietnamesisk øy i pittoreske fiskelandsbyer og pepperplantasjer.
 • Å delta i eventyrlige aktiviteter som spydfiske, snorkling/dykking, øyhopping og fotturer.
Vietnamese fishing boats on a tropical Con Dao Island.

Con Dao – avsidesliggende og eksotisk øy

Con Daos 16 øyer er stort sett ubebodde og uberørte, og er enda en juvel i Vietnams allerede imponerende liste over eksotiske steder. Den største øya Con Son har 5000 innbyggere og du kan som besøkende her velge en enkel innkvartering eller du kan bo på et Vietnam beach resort : de luksuriøse feriestedene Six Senses Con Dao og Paulo Condor Boutique Resort and Spa.

Con Dao er ikke så tilgjengelig på grunn av relativt få flyforbindelser og ferjer som kobler øya til Mekong og Ho Chi Minh City går ikke så ofte. Con Dao er dermed en avsides og eksotisk øy, der du ofte befinner deg alene på de lange hvite strendene og i det mørkeblå havet.

Hvis du vil mer enn å slappe av i solen, kan du gå en tur gjennom det ville landskapet i Con Dao nasjonalpark. Det er også gode muligheter for snorkling og dykking, kanskje de beste i hele Vietnam. Det er 25 ulike steder i området som er perfekte for dykking, selv om det ikke er sesong for dette mellom mai og september, da sikten og været er dårlig på dette tidspunktet. Men det er også den tiden av året da truede skilpadder kryper i land for å legge egg, en fantastisk opplevelse du kan få med deg her, og noe man får observere kanskje kun en gang i livet.

Con Dao er perfekt for:

 • Deg som vil utenfor allfarvei.
 • Romatikk og eventyr (perfekt destinasjon for bryllupsreise)
 • Å lære om vietnamesisk historie.
 • Velvære retreat, barfot luksus og tid i eget selskap.

Mui Ne – en rolig fiskelandsby som tilbyr strandopplevelser i alle prisklasser

Ca 4-5 timers kjøretur fra Ho Chi Minh City ligger Mui Ne,et populært strandsted for byboere på helgetur som vil vekk noen dager fra storbyens støy og larm. Opprinnelig var det en liten fiskerlandsby, men det siste tiåret har Mui Ne vokst og blitt en blanding av badehoteller, strandbungalower, pensjonater, restauranter og klubber.

Det er mye å oppleve på et besøk til området. Du kan gå en tur gjennom Fairy Stream, en stille og rolig elv som renner gjennom en rosa kalksteinskløft.  Eller hva med sand-boarding, kanskje en mindre kjent aktivitet, eller en tur på firhjuling i de store røde sanddynene i den oransje og røde solnedgangen. En tur i luftballong for å nyte soloppgangen er også en mulighet, og der utsikten over de hvite sanddynene 25 km utenfor byen er et flott skue.

Takket være strendene uten klipper og stein og gunstig vær fra november til mars, er Mui Ne et godt valg for windsurfing, og faktisk et av det beste stedene i Sørøst-Asia. Gjennomsnittlig er det 227 dager i året med vind over 12 knop. Hvis du aldri har prøvd det før, er det mange surfeskoler som tilbyr kitesurfingskurs for nybegynnere, samt leksjoner for de drevne som ønsker å finpusse ferdighetene.

Mui Ne er perfekt for:

 • Familier, vennegjenger og aktive par.
 • Vannsport som kitesurfing, kajakkpadling og surfing.
 • Deg som ønsker et fristed fylt med kulturelle og rekreative aktiviteter, samt tid på stranden.
Bai Sao beach in Vietnam on Phu Quoc island

Nha Trang – avslappende Cam Ranh Bay og Doc Let Beach

Nha Trang har vært et populært sted, spesielt for russiske turister siden slutten av 1970-tallet, da Russland brukte havnen i Cam Ranh som base for marineflåten i krigstiden. Denne innflytelsen ser man også i dag, da det finnes mange butikker, barer og restauranter i hovedgaten som har skilt på russisk, og sjåfører og lokalbefolkningen snakker heller russisk enn engelsk. Dette har kanskje hatt en innvirkning på nattelivet i byen, da det som regel er fester og sammenkomster på strandklubber og utesteder nesten hver kveld. Populære steder er Sailing Club, Skylight Skydeck og Rooftop Beach Club.

Men Nha Trang er mye mer enn fester. Bo nær Cam Ranh flyplass i et av de luksuriøse feriestedene som er bygget på kysten av Cam Ranh Bay, for eksempel Mia Resort Nha Trang eller Fusion Resort – et unikt «all-inclusive spa» og konseptet «frokost når som helst, hvor som helst» og et av de beste resorts i Vietnam.

Landskapet her er uberørt og uten den påtrengende utviklingen som man kan oppleve andre steder i Vietnam. Her finner du fortsatt sjarmerende små fiskelandsbyer og bølgende sanddyner langs en vakker kystlinje. Doc Let Beach ca 90 km fra flyplassen tilbyr en kontrast mot byen Nha Trang. Med stille strender, den hvite sanden og det turkise havet ligner den et postkort. Et perfekt sted for å slappe av på en av de få hoteller som er bygget her.

Værtypen i Nha Trang likner den som er i Da Nang, selv om regntiden starter fra slutten av august / staren av september og varer til desember. Mens strendene er tørre og solrike fra januar til slutten av august.

Nha Trang er perfekt for:

 • Par og vennegjenger som liker å gå på byen og danse hele natten.
 • Familier med små barn og nygifte på bryllupsreise som velger å bo på et strandhotell utenfor selve byen.
 • Deg som vil vekk fra allfarvei og til de mindre kjente attraksjonene strendene utenfor Nha Trang.
Phu Quoc Eco beach resort

Ninh Van Bay – eksepsjonelt og luksuriøst gjemmested

Her finner du flere 6-stjernes resorts for de rike og de berømte, og derfor er Ninh Van Bay det ultimate private feriested i hele Vietnam. Det tar ca 1 time i bil fra Cam Ranh internasjonale flyplass til Nha Trang og deretter ca 20 minutter i hurtigbåt for å komme til Ninh Van Bay, da det ikke er noen veier som fører til området. Her finner du Six Senses Ninh Van Bay, Am Lam Retreats og  L’Alya; perfekte ferieresorts for romantikk og tid til hverandre.

Vil du dykke i vannet, så er sikten under vannet best mellom februar og oktober. Mens været er optimalt for seil-, båt- og fotturer fra mars til oktober. Andre aktiviteter som kajakk- og brettpadling, øy-hopp og jet-ski er det gode forhold for hele året.

Ninh Van Bay er perfekt for:

 • Reisende som vil ha det lille ekstra.
 • Romantikk (et ideelt sted for bryllupsreise)
 • Deg som ønsker velvære og avslapping
 • Dykkere og seilere

Qui Nhon – Vietnams best bevarte strandhemmelighet

Qui Nhon er omgitt av de populære stranddestinasjonene i Da Nang og Hoi An mot nord og Nha Trang i sør. Stedet har vakre strender og rent vann, men blir ofte oversett i forhold til sine naboer. Men skal du på ferie i Vietnam og vil oppleve en flott strand, så er dette et godt sted. Tilbaketrukket og fredelig har Qui Nhon en hyggelig og optimistisk stemning, med smilende fiskere som drar dagens fangst på land og de lokale nysgjerrige som studerer de få turister som går forbi. Her kan du komme helt ned i tempo, da aktivitetsnivåre begrenser seg til å slikke sol på dagtid og nyte en rolig drink med ditt reisefølge om kvelden.

Det er flere flotte resorts, kanskje noen av de beste resorts i Vietnam. Anantara Quy Nhon Villas og Avani Quy Nhon Resort har vært her lengst og tilbyr elegante villaer og rom ved stranden som passer perfekt for par og familier i alle aldre, mens FLC Quy Nhon Resort og Golf, et flott beach resort i Vietnam, henvender seg mer til småbarnsfamilier.

Været er stort sett det samme som øvrige steder i det sentrale Vietnam. Det er regntid fra september til desember og tørt fra januar til slutten av august.

Qui Nhon passer perfekt for:

 • Familier, vennegjenger og par.
 • Deg som ønsker velvære og avslapping.
 • Deg som ønsker fred og ro.
Exotic beach with white sand in Quy Nhon, Vietnam

Cat Ba Island – Nord-Vietnams beste stranddestinasjon

Nord-Vietnam er kjent for sin dramatiske natur med fjell, daler, risterrasser og selvfølgelig Tonkin-bukten. Og selv om det ikke virker som en stranddestinasjon ved første øyekast, har Tonkin-bukten mer enn 2000 øyer samlet i Bai Tu Long, Halong og i Lan Ha. Den største øya i hele regionen, Cat Ba Island, er bare en ut av 400 øyer som utgjør Cat Ba-skjærgården. Nesten 2/3 av  disse inngår i Cat Ba nasjonalpark.

Med så mange øyer sier det seg selv at det er mange strender å oppdage. Noen av dem er kun en liten stripe med hvit sand som møter det jadegrønne vannet i bukten. Hvis du er på et mini-cruise med en overnatting, så inngår som regel et besøk på en av strendene i området. Her kan du få tiden til å gå med å sole deg, padle kajakk eller bade.

Et annet alternativ er å bo på Cat Dua Island på Cat Ba Monkey Island Resort, et populært fristed for utlendinger og lokalbefolkningen i Hanoi og Hai Phong.

Den beste tiden for å utforske strendene i Lan Ha bukten er mellom april og november, når vinteren er ved å være over i nord, og temperaturen er på vei opp igjen. Vær oppmerksom på at det kan oppstå tordenvær om sommeren fra juni til august, men de passerer raskt forbi.

Cat Ba er perfekt for:

 • Familier, vennegjenger og par
 • Deg som ønsker velvære, avslapping og tid alene.
 • Eventyrlige aktiviteter som klatring og fotturer.
 • Reisende som har litt knapt med tid, og ikke når å besøke de sentrale og sørlige regionene.