
En kulinarisk opplevelse
I hovedstaden Hanoi er nasjonalretten pho velkjent, og med god grunn. Ta en rusletur gjennom den gamle bydelen tidlig om morgenen, og du vil bli møtt av en herlig duft av småputrende retter med stjerneanis. Etterhvert som dagen går, overtar en annen duft gatene, nemlig duften av klassikeren bun cha. Dette er grillet svinekjøtt som serveres med nudler og friske urter. I Hanoi kan du stille klokken etter duftene som brer seg i gatene i løpet av dagen – et sikkert tegn på at Vietnam er en matelskers drøm.
Lenger nord i fjellene venter det en opplevelse av forskjellige minoritetsretter, takket være Vietnams mange etniske grupperinger. Benytt anledningen til å smake disse lokale rettene når du besøker Topas lodges i Sapa, i nasjonalparken Pu Luong eller på veien fra ett sted til ett annet.
I den tidligere hovedstaden Hue serveres det nå eksotiske og spesielle retter til folket. Retter som tidligere var forbeholdt Vietnams siste kongelige dynasti. Dette er tapasliknende retter som er en fest for øynene så vel som for smaksløkene.