Vietnam Trail Series - terrrengløp

Vietnam Trail Series (VTS) består av de tre terrengløpene Vietnam Trail Marathon, Vietnam Jungle Marathon og Vietnam Mountain Marathon

Vietnam Trail Series  er et resultat av ekte kjærlighet til terrengløp og en fascinasjon for Vietnam.
Det startet i 2013 da vi lanserte Vietnam Mountain Marathon med rundt 200 løpere. Tanken var å skape et løp langt utenom det vanlige. Med en rute som førte løperne gjennom deler av Vietnams vakreste natur og landskap, samtidig som det skapte unike møter mellom deltakerne og de avsidesliggende fjellandsbyene med deres etniske minoriteter.

Denne kjerneideen har utviklet Vietnam Mountain Marathon til et av Sørøst-Asias største terrengløp med mer enn 3000 løbere med mange forskjellige nasjonaliteter og bakgrunn. Som et resultat av dette første løpet, er et Trail Marathon og et Jungle Marathon senere også utviklet og arrangert, basert på de samme prinsippene og idealene.

VIETNAM TRAIL SERIES

Vi startet Vietnam Mountain Marathon (VMM) i 2013 og Vietnam Jungle Marathon ble første gang arrangert i 2017. I 2019 har Vietnam Trail Marathon gjort trilogien i Vietnam Trail Series komplett.

Vietnam Mountain Marathon arrangeres og organiseres av Topas Travel i Danmark og Vietnam i samarbeid med Topas Ecolodge. Det ble stiftet i 2013 med den danske ambassaden i Vietnam som medarrangør. Løpet er et sosialt arrangement, planlagt og organisert av løpere for løpere, naturelskere og mennesker som ønsker en ekstraordinær og unik opplevelse utenfor allfarvei.

Arrangementet er et resultat av en langvarig relasjon mellom Topas Travel og  Sapa-området, ettersom Topas var en av pionerene i regionen for mer enn 20 år siden. Topas Ecolodge ligger avsides til i Sapa-fjellene og ble delvis finansiert av dansk bistand som et utviklingsprosjekt og et forbilde for bærekraftig turisme på begynnelsen av 2000-tallet.

Samtidig støtter arrangementet utviklingen i nærområdet, da alle løpere donerer $20 til veldedighetsarbeid gjennom startkontigenten. I løpet av årene har donasjonene gått både til Sapa O Chau som er en lokal organisasjon som sørger for utdanning til minoritetsungdom, og til Operation Smile – en veldedig organisasjon som tilbyr operasjon av leppe-ganespalte hos barn. Newborns Vietnam – en veldedig organisasjon som arbeider for å redusere spedbarnsdødlighet i landet – har også blitt tilgodesett. Donasjonene blir også brukt til prosjekter i landsbyer langs ruten, for eksempel er det bygget en skole for å forbedre utdanningsforholdene for barn som bor i fjellene.

 

MOUNTAIN

JUNGLE