Fjell og strender i Vietnam

Pris fra 22.250 NOK / person

Se det vakre Nord-Vietnam og avslutt reisen med avslapning på Hoi Ans hvite sandstrender. Denne reisen starter i hovedstaden Hanoi; byen med høy puls, gatekjøkkenes fantastiske kreativitet og glade smil fra lokalbefolkningen.

Etter storbyen Hanoi venter eventyret på fjellet, med overnatning i minoritetslandsbyen Nam Cang og senere på fjelltoppen ved Topas Ecolodge. Etter et minicruise i Halong bukten ender reisen i Hoi An.

Hvis du vil fordype deg litt mer i Nord- og Midt-Vietnam, kan du forlenge turen med 5 dager. Så har du tid til enda flere opplevelser i den tradisjonsrike hovedstaden Hanoi, og utforske de frodige fjellene på grensen til Kina.
Etter minicruiset i Halongbukten, fortsetter du til et opplevelsesrikt «farmstay» (gårdsopphold) i Dong Hoi området. Reisen avsluttes med keiserbyen Hué og avslapning ved Hoi Ans hvite sandstrender.

Hvor lenge vil du reise?

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Når du lander på Hanoi flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til hotellet ditt i Hanoi.

Resten av dagen kan du benytte til å utforske den fargerike byen, eller du kan slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Etniske minoriteter i Sapa-fjellene Topas Riverside Lodge
Tidlig på morgenen blir du hentet på hotellet av Topas Mountain Express. Deretter kjører du til Thanh Phu broen og landsbyen Nam Cang. Etter en kort gåtur gjennom landsbyen er du fremme ved Nam Cang Riverside Lodge, der du spiser en sen lunsj.

Om ettermiddagen utforsker du en typisk fjell-landsby der den etniske minoriteten Red Dao bor. Du befinner deg i den mer uberørte delen av Sapa området, og Red Dao kvinnene her bærer fortsatt de tradisjonelle draktene som er vanlige blandt Vietnams etniske grupper. Draktene er fargerike og rikt utsmykkede og lett gjenkjennelig.

Red Dao folket er spesielt kjent for deres ferdigheter innen helbredende bad, naturmedisin og broderi. Sammen med lokalguiden opplever du landsbyen på nært hold, og ser hvordan Red Dao lager rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbake på lodgen har du muligheten til å prøve et helbredende bad med spesielle urter som verten din har samlet i jungelen som starter rett bak huset. Det er en spesiell og livgivende opplevelse.

Middag serveres ved lodgens store trebord eller på terrassen med utsikt over elven.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag

Selv-guidet sykkeltur

Utforsk fjellene i Sapa regionen i ditt eget tempo med denne unike selv-guidede sykkeltur med Topas. Du kan nyte friheten og opplevelsene på...
Pris2.400 NOK pr voksen · 1.900 NOK pr barn
Nei takk!
You have chosen Selv-guidet sykkeltur
+2.400 NOK pr voksen · 1.900 NOK pr barn
Fjern fra i reiseruten
Dag 4 Fottur i jungelen Topas Ecolodge
I dag skal du til jungelen. Turen starter om morgenen og sammen med lokalguiden oppdager du den uberørte naturen som Sapa har mye av. Du får naturen tett på gjennom dine sanser; både dufter, lyder og synsinntrykk gir deg en unik opplevelse. Samtidig møter du også lokalbefolkningen, som lever i og av naturen som de har gjort i generasjoner.

Desto høyere opp du kommer desto villere og og mer imponerende blir landskapet. Trær veklser med bambus, og tett skog med en lysning i skogen. En kjent duft ligger over området - kardemomme dyrkes her på skråningene og er et viktig krydderi i mange av de lokale rettene.

Lokalbefolkningen som du møter her oppe er i gang med arbeidet på markene sine eller de er ved å hente planter og trær fra jungelen som skal benyttes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Ta en velfortjent pause ved en liten bekk som renner ut av fjellet, ta skoene av og nyt det avkjølende vannet. Kanskje det også frister med en dukkert?

I dag gleder du deg over naturen, hører fulgene synge i jungelen og bare nyte å være tilstede i alt det grønne.

Du spiser lunsj på Topas Riverside Lodge før du blir kjørt tilbake til Topas Ecolodge med shuttlebuss.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 5 Tilbake til Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 6 Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Dag 7 Lan Ha Bay La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 8 Hoi An Hoi An Garden Villa
Du våkner midt i bukten, merker den friske luften, ser solen stå opp i horisonten og beundrer den slående utsikten over øyhavet. En kort båttur til et fiskeområde i nærheten gir deg en flott start på dagen og det er mange muligheter for å ta noen minneverdige bilder.

Tilbake på den større båten kan du nyte frokosten, før turen går til Dark & Bright hulen. For å komme frem til hulen, så seiler du med bambusbåt.

Når du er tilbake på cruisebåten serveres det en god avskjedsbrunsj innen du blir kjørt tilbake til Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -

Hoi An explorer package

Opplev historiske Hoi An til fots, på sykkel og kajakk med denne opplevelsespakken i byen og omegnen. Dag 1 Guidet sykkeltur på rolige...
Pris2.500 NOK pr voksen · 2.000 NOK pr barn
Nei takk!
You have chosen Hoi An explorer package
+2.500 NOK pr voksen · 2.000 NOK pr barn
Fjern fra i reiseruten
Dag 9 Hoi An Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 10 Hoi An Hoi An Garden Villa
Dag 11 Danang
Din hjemreise er fra Danang flyplass, kun en times kjøretur fra Hoi An. Du kan benytte morgenen på å få de siste opplevelser med og si farvel til Vietnam for denne gang, innen sjåføren kjører deg til flyplassen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 12 Ankomst Norge

Fra 22.250 NOK pr voksen

Fra 19.700 NOK pr barn

+ 3.500 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Fly til Hanoi
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Når du lander på Hanoi flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til hotellet ditt i Hanoi.

Resten av dagen kan du benytte til å utforske den fargerike byen, eller du kan slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Hanoi på egen hånd Hong Ngoc Dynastie
Dag 4 Etniske minoriteter i Sapa-fjellene Topas Riverside Lodge
Tidlig på morgenen blir du hentet på hotellet av Topas Mountain Express. Deretter kjører du til Thanh Phu broen og landsbyen Nam Cang. Etter en kort gåtur gjennom landsbyen er du fremme ved Nam Cang Riverside Lodge, der du spiser en sen lunsj.

Om ettermiddagen utforsker du en typisk fjell-landsby der den etniske minoriteten Red Dao bor. Du befinner deg i den mer uberørte delen av Sapa området, og Red Dao kvinnene her bærer fortsatt de tradisjonelle draktene som er vanlige blandt Vietnams etniske grupper. Draktene er fargerike og rikt utsmykkede og lett gjenkjennelig.

Red Dao folket er spesielt kjent for deres ferdigheter innen helbredende bad, naturmedisin og broderi. Sammen med lokalguiden opplever du landsbyen på nært hold, og ser hvordan Red Dao lager rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbake på lodgen har du muligheten til å prøve et helbredende bad med spesielle urter som verten din har samlet i jungelen som starter rett bak huset. Det er en spesiell og livgivende opplevelse.

Middag serveres ved lodgens store trebord eller på terrassen med utsikt over elven.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag

Selv-guidet sykkeltur

Utforsk fjellene i Sapa regionen i ditt eget tempo med denne unike selv-guidede sykkeltur med Topas. Du kan nyte friheten og opplevelsene på...
Pris2.400 NOK pr voksen · 1.900 NOK pr barn
Nei takk!
You have chosen Selv-guidet sykkeltur
+2.400 NOK pr voksen · 1.900 NOK pr barn
Fjern fra i reiseruten

Fottur pakke

Få et dypere innblikk i kulturen og dagliglivet til de fargerike etniske minoritetene som bor i Sapa fjellene. Landsbyen Lech Dao ligger i de...
Pris1.150 NOK pr voksen · 750 NOK pr barn
Nei takk!
You have chosen Fottur pakke
+1.150 NOK pr voksen · 750 NOK pr barn
Fjern fra i reiseruten
Dag 5 Fottur i jungelen Topas Ecolodge
I dag skal du til jungelen. Turen starter om morgenen og sammen med lokalguiden oppdager du den uberørte naturen som Sapa har mye av. Du får naturen tett på gjennom dine sanser; både dufter, lyder og synsinntrykk gir deg en unik opplevelse. Samtidig møter du også lokalbefolkningen, som lever i og av naturen som de har gjort i generasjoner.

Desto høyere opp du kommer desto villere og og mer imponerende blir landskapet. Trær veklser med bambus, og tett skog med en lysning i skogen. En kjent duft ligger over området - kardemomme dyrkes her på skråningene og er et viktig krydderi i mange av de lokale rettene.

Lokalbefolkningen som du møter her oppe er i gang med arbeidet på markene sine eller de er ved å hente planter og trær fra jungelen som skal benyttes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Ta en velfortjent pause ved en liten bekk som renner ut av fjellet, ta skoene av og nyt det avkjølende vannet. Kanskje det også frister med en dukkert?

I dag gleder du deg over naturen, hører fulgene synge i jungelen og bare nyte å være tilstede i alt det grønne.

Du spiser lunsj på Topas Riverside Lodge før du blir kjørt tilbake til Topas Ecolodge med shuttlebuss.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 6 Tilbake til Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 7 Lan Ha Bay La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 8 Nattog til Dong Hoi Nattog
Du våkner midt i bukten, merker den friske luften, ser solen stå opp i horisonten og beundrer den slående utsikten over øyhavet. En kort båttur til et fiskeområde i nærheten gir deg en flott start på dagen og det er mange muligheter for å ta noen minneverdige bilder.

Tilbake på den større båten kan du nyte frokosten, før turen går til Dark & Bright hulen. For å komme frem til hulen, så seiler du med bambusbåt.

Når du er tilbake på cruisebåten serveres det en god avskjedsbrunsj innen du blir kjørt tilbake til Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 9 Dong Hoi Chay Lap Farmstay
Dong Hoi er hovedstaden i Quảng Bình provinsen på den nordlige sentrale kysten av Vietnam, ca 160 km nord for den tidligere hovedstaden Hue. Etter ødeleggelsene under Vietnamkrigen er denne flotte byen bygget opp igjen og satt i bedre stand de siste årene.

Dong Hoi har en mangfoldig natur som venter på å bli utforsket. Hvis du liker strandlivet, har byen en 12 km lang kyst med hvite sandstrender, der du kan nyte livet. Hvis du blir fascinert av fjell og grotter, er Dong Hoi utgangspunktet for mange turer til populære Phong Nha. Her ligger blandt annet verdens største grotte, Son Doong, stor nok til å romme en jumbojet.

Tu Lan grottene - 2 dager med overnatning

For den eventyrlystne er Tu Lan grottene et must. På denne turen besøker du grottene, du får en flott fottur i et slående landskap der du...
Pris3.000 NOK pr voksen
Nei takk!
You have chosen Tu Lan grottene - 2 dager med overnatning
+3.000 NOK pr voksen
Fjern fra i reiseruten

Tu Lan - heldags grotteutforskning

Tilbring en hel dag med å utforske Tu Lan hulesystemet, den uberørte jungel og kalksteinsområdet rundt grottene. Området er også kjent for å...
Pris1.000 NOK pr voksen
Nei takk!
You have chosen Tu Lan - heldags grotteutforskning
+1.000 NOK pr voksen
Fjern fra i reiseruten
Dag 10 Dong Hoi Chay Lap Farmstay
Dag 11 Hue Romance Hotel
Den gamle byen Hue var hovedstaden i Vietnam fra 1802 til 1945 under keiserne av Nguyen- dynastiet. For reisende som er interessert i arkitektur og kultur, fines det mange fascinerende buddhistiske templer, pagoder, palasser og gravsteder.

Byen kom på Unescos liste over verdens kultur- og naturarv i 1993. Byen har blitt påført store skader og ødeleggelser under Vietnams turbulente nyere historie. I Vietnamkrigen (1947) var Hue stedet for en kamp mellom franske soldater og Viet Minh. Under Tet offensiven i 1968 ble Hue bombet av Viet Cong og deretter plyndret av amerikanerne.

Ødeleggelsenes merker og kulehull fra den gang kan fremdeles sees på bygninger, og reparasjoner finner fortsatt sted i dag for å hjelpe til med å genopprette byen til sin tidligere prakt.
Dag 12 Hue Romance Hotel
Dag 13 Hoi An Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -

Hoi An explorer package

Opplev historiske Hoi An til fots, på sykkel og kajakk med denne opplevelsespakken i byen og omegnen. Dag 1 Guidet sykkeltur på rolige...
Pris2.500 NOK pr voksen · 2.000 NOK pr barn
Nei takk!
You have chosen Hoi An explorer package
+2.500 NOK pr voksen · 2.000 NOK pr barn
Fjern fra i reiseruten
Dag 14 Hoi An Hoi An Garden Villa
Dag 15 Hoi An Hoi An Garden Villa
Dag 16 Transport til flyplassen i Danang
Din hjemreise er fra Danang flyplass, kun en times kjøretur fra Hoi An. Du kan benytte morgenen på å få de siste opplevelser med og si farvel til Vietnam for denne gang, innen sjåføren kjører deg til flyplassen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 17 Ankomst Norge

Fra 23.800 NOK pr voksen

+ 4.850 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close