Topas Vietnam guide

Utallige muligheter og opplevelser venter deg i Vietnam - vår egen guide hjelper deg på vei

Vietnam er alltid verdt et besøk – uansett årstid. Det langstrakte frodige landet har 54 etniske minoriteter og landet har vært gjennom store forandringer bare i løpet av de siste 100 årene. Så uansett hvordan du reiser i Vietnam vil du oppleve historie, kultur og natur side om side.

Vietnamesisk mat - street food og gatekjøkken

Det  vietnamesiske kjøkkenet er kjent over hele verden og tilbyr smakfull og veltilberedt mat laget av ferske råvarer, så du kan spise som de lokale uten å bekymre deg. Utforsk de smale gatene i storbyene og smak deg fram. Vil du kombinere det kulinariske med det kulturelle, kan du f.eks. i Ho Chi Minh City bli med på en scootertur – Night Street Food tour – bakpå en Vespa. Der får du oppleve både spisesteder og spillesteder.

Ønsker du å vite mer om vietnamesiske retter, f.eks. nudelretten Pho eller andre spesialiteter, har vi samlet litt av vår viten på denne siden om det vietnamesiske kjøkkenet.

Vietnam med barn

Vietnam er et flott land å reise i med barn. Vietnameserne er vennlige og imøtekommende, og landets klima og natur gjør Vietnam til et ideelt sted for familier. Vi har samlet noen gode forslag til aktiviteter for barn som besøker Vietnam.

Vi har satt sammen et reiseforslag til hva man kan oppleve i landet, når man reiser med familien i Vietnam, men vi skreddersyr også familie- og generasjonsreiser etter dine ønsker.

Hanoi guide

Hanoi har vært Vietnams historiske og politiske sentrum i mer enn 1000 år. Byen byr derfor på mange spennende opplevelser som Ho Chi Minh Mausoleet eller den ikoniske gamle bydelen“Old Quarter“.

Her kan du lese mer om spennende opplevelser i Hanoi.

Ho Chi Minh City guiden

Ho Chi Minh City (tidligere Saigon) er Vietnams største by der Vietnamkrigen ble avsluttet i 1975 med Saigons fall. Metropolen og området rundt byr på utallige interessante opplevelser, blandt annet kan du se minner fra krigens tid, inkludert de legendariske Cu Chi tunnelene.

Her kan du lese mer om spennende opplevelser i Ho Chi Minh City.

Guide til Vietnams etniske grupper

Vietnam er hjemsted til utallinge etniske grupper, som er med til å gjøre landet til et spennende og interessant reisemål. Når du besøker Vietnam vil du sikkert møte noen av minoritetsgruppene på din vei. For eksempel ved et besøk på Topas Ecolodge i Sapa vil du sikkert stifte bekjentskap med Dao og  Hmong folket.

Her kan du lese mer om fargerike minoriteter i Vietnam.

Guide til Vietnams nasjonalparker

Vietnam er et land med stort biologisk mangfold. Det kan du oppleve på nært hold ved å besøke landets nasjonalparker og naturreservater. I blandt annet Cat Tien nasjonalpark kan du oppleve eksotisk dyreliv.

Her kan du lese mer om Vietnams enestående nasjonalparker.

Løp i Vietnam

Vietnam er relativt ny som løpenasjon, men de har noen gode forutsetninger og muligheter for løpeturer. Når du besøker storbyene kan du starte dagen med en tidlig morgentur sammen med lokalbefolkningen før trafikken blir tett og temperaturen høy.

Når du bor i eller i nærheten av en nasjonalpark eller naturreservat, kan du få en ekte naturopplevelse til fots – en løpetur på små stier gjennom gjennom rismarker eller jungelen.

Topas er arrangør av tre unike terreng-og trailløp i Vietnam, samlet under Vietnam Trail Series.

Topas lodges i Sapa

Topas har vært i Sapa i mer enn 20 år. Gjennom årene har vi hatt et nært samarbeide med lokale familier. Nå kan du besøke Topas Ecolodge, som ligger vakkert til på sin egen fjelltopp, eller Topas Riverside Lodge som ligger helt innerst i Nam Cang dalen, i kanten av jungelen.

Du kan nyte utsikten og naturens skjønnhet eller ta deg en sykkeltur sammen med en av våre lokale guider som vil vise deg det beste Sapa har å by på, inkludert et besøk i hjemmet til en av minoritetsfamiliene  som bor i fjellene.

Været i Vietnam

Været i Vietnam kan være veldig forskjellig ettersom landet strekker seg mer enn 1600 km fra nord til sør. Dette betyr at du kan oppleve både tropisk og subtropisk klima i Vietnam.

Du vil alltid kunne finne godt vær et eller annet sted i Vietnam, så derfor er landet godt egnet til et besøk hele året.

Her kan du lese mer om været i Vietnam.