SAPA

Et fantastisk fjellområde med fargerike etniske minoriteter og en slående utsikt over risterrasser som klamrer seg fast i skråningene og ned i trange juv

Den tidligere franske fjellstasjonen i Sapa ligger høyt i fjellene i det nordvestlige Vietnam, i ytterkanten av den majestetiske nasjonalparken Hoang Lien. Dette er fjellfolkenes territorie, med etniske minoritetsgrupper som skaper et fargerikt bilde av gamle kulturer og tradisjoner. 

Minoritetene i Sapa

Vietnam er hjemsted for 54 forskjellige etniske minoriteter. Flere av disse finner du i Sapa, og derfor vil du møte dem på nært hold når du besøker området.

Hver minoritet har sitt eget språk, klesstil og tradisjoner. De bor i forskjellige høyder i fjellet, avhengig av når forfedrene deres først kom til landet. De som ankom sist, bor høyest oppe.

Fotturer og sykkelturer i Sapa

Når du starter din fottur eller sykkeltur i Sapa fra Topas EcoLodge eller Topas Riverside Lodge har du det beste utgangspunket for en unik opplevelse. Og du er langt fra Sapa by, der mange andre turister starter turen.

Når du går en fottur i Sapa fjellene, går du mellom maleriske rismarker og på stier som du deler med vannbøfler. Med fjellskoene på kommer du nærmere befolkningen i regionen og besøker lokale hjem der du kan få et innblikk i dagliglivet og arbeidet til minoritetene som har dyrket området og bodd her i generasjoner.

Været i Sapa

Sapa ligger høyt i fjellene i Nord-Vietnam. Her er det fire årstider, som alle varierer i forhold til temperatur, nedbør og luftfuktighet. I området finner du også Indokinas høyeste punkt, Fan Si Pan i nasjonalparken Hoang Lien.

Om vinteren kan det komme snø, og om sommeren kan temperaturen nå 30 grader.

Den beste tiden av året å besøke Sapa er i mars-april, da temperaturene ligger på rundt 20-25 grader. September er også et godt tidspunkt for å oppleve regionen, da man høster blandt annet ris.

Få mere informasjon om været i Sapa på vår værside.

Topas Ecolodge

18km fra Sapa by ligger Topas Ecolodge på en bakketopp med utsikt til de høye fjellene i nasjonalparken Hoang Lien. Risterrassene på lodgens område dyrkes fortsatt av Red Dao bønder, som bor i nærheten. Fra det oppvarmede evighetsbassenget med saltvann kan du nyte den flotte utsikten, og bassenget gir lodgen og stedet det lille ekstra – en opplevelse du sent vil glemme. 

Topas Riverside Lodge

Der veien slutter i Nam Cang dalen ligger Nam Cang Riverside Lodge. Topas driver stedet i samarbeid med en lokal familie. Her bor du komfortabelt i et klassisk Sapa homestay, på bredden av en elv. Elven er ideel til en avkjølende dukkert etter en fottur i området. 

Sett sammen reisen selv

Når du reiser til Vietnam med Topas får du

Kvalitet

Topas er med deg hele veien. Som eneste danske reisebyrå har vi egne kontorer, bosteder, transportmuligheter og logistikk i landet. Det har vi hatt i 20 år, og erfaringen herfra kommer deg til gode, da vi kvalitetssikrer våre reiser fra start til slutt.

Service

Topas i Danmark og Vietnam leverer et høyt servicenivå, fra grundig informasjon innen avreisen, direkte kontakt underveis med våre ansatte lokalt i Vietnam som er tilgjengelig når du ankommer landet, og til oppfølgning når du er vel hjemme igjen.

Garanti

Når du reiser med Topas er du som nordmann dekket gjennom den danske Rejsegarantifond. Topas er også medlem av Dansk Rejsebureau Forening, som rådgir og hjelper oss med å løse utfordringer, så du kan være sikker på at dine interesser blir godt ivaretatt.