Reise til Vietnam - tips og gode råd

Alt du trenger å vite om reise til Vietnam

Nesten klar for avreise til Vietnam? Her har vi laget en reiseguide til Vietnam, og nedenunder får du svar på ofte stilte spørsmål som dukker opp i forbindelse med drømmereisen til Vietnam.

Eller er du fortsatt på utkikk etter reisen til Vietnam som passer akkurat for deg? Så kan du lese mer om opplevelser i Vietnam som vi vil anbefale når du besøker landet.

Fargerike minoriteter

Jungel og
rismarker

Halong bukten

Når du planlegger turen til Vietnam, kan det dukke opp mange spørsmål. Vi har samlet noen av spørsmålene vi ofte mottar fra våre kunder innen avreisen til Vietnam.

Hvis du ikke finner svar på spørsmålet ditt her på siden, så kontakt oss. Du finner våre kontaktopplysninger her.

Pass og gyldighet

Når du reiser til Vietnam skal passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Dette er VIKTIG da flyplasspersonalet ikke vil la deg reise fra Norge hvis passet ikke har korrekt gyldighet. Husk å sjekke dette i god tid før avreise.

Hvis du mottar et nytt pass etter at du har bestilt din reise til Vietnam, kontakter du oss så vi får oppdatert ditt passnummer.

Hvilke vaksinasjoner er påkrevd for reise til Vietnam?

Når du reiser til Vietnam med Topas anbefaler vi at du konsulterer din egen lege minimum 30 dager før avreise, for veiledning om vaksinasjoner.

Det er viktig at du forteller legen din hvilke deler at Vietnam du skal besøke på din reise. Legen vil ofte spørre om du skal til en jungel i lavlandet, og hvilke preferanser du har i forhold til malariamedisin.

Hvis du vil vite mer om reglene for reisevaksiner, kan du lese mer på Folkeinstituttets hjemmeside.

 

Vietnam by Topas kan ikke gi medisinske råd, men konstaterer at de fleste gjester er vaksinert mot stivkrampe og hepatitt A. Omtrent halvparten av gjestene våre har malaripiller med i bagasjen. Om du ønsker dette er opp til deg i samråd med legen din.

Skal man ha visum til Vietnam?

Hvis du som norsk statsborger skal besøke Vietnam i inntil 15 dager, trenger du ikke visum. Ved ankomst til Vietnam skal passet være gyldig i minimum seks måneder fra innreisedato, og en gyldig returbillett eller billett til et tredje land skal fremvises. Ofte vil en reise på 17 dager (inkludert reisedager fra Norge) være nøyaktig 15 dager (avhengig av flyreisen din).

Overstiger oppholdet i Vietnam 15 dager, skal du ha visum. Du søker visum for inntil 30 dager på følgende nettside: E-visum Vietnam. Du kan også lese mer om visumregler på UDs reiseinformasjon.

Husk å skrive ut visumet ditt og ta det med på reisen til Vietnam.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Vietnam er GMT + 5 eller 6 timer norsk tid, avhengig av om det er sommer eller vintertid. Ved vintertid er tidsforskjellen +6 timer og ved sommertid er tidsforskjellen +5 timer.

Elektrisitet

220 V. Ladere til telefon og andre mindre elektriske apparater kan som regel brukes uten adapter. Men du kan også oppleve at stikkontakter kan variere med 2 eller 3 stifter (spesielt for bærbare datamaskiner), og de kan være runde eller flate. Det kan derfor være en god ide å ha en adapter med.

Valuta, betalingsmåter og prisnivå

Valutaen i Vietnam heter dong (VND). Du kan ikke veksle vietnamesiske dong i Norge, men det kan være en fordel å ta med amerikanske dollar som du kan veksle ved ankomst på et offisielt vekslekontor eller i en bank, som gir deg en nøyaktig kurs. Vi vil fraråde deg å veksle hos gatevekslere. Når du reiser hjem, kan du veksle eventuelle vietnamesiske dong tilbake til amerikanske dollars.

1 amerikansk dollar er ca 25.000 dong.

Det har blitt vanligere å betale med kredittkort som Visa og Mastercard i butikker og restauranter, da utviklingen har gått raskt de siste årene.  Minibanker finnes det også mange av i de større byer og på internasjonale flyplasser.  Vær oppmerksom på at du i flere minibanker maksimalt kan ta ut ca. 100 USD pr uttak.

En av fordelene ved å reise til Vietnam er det relativt lave prisnivået. Spesielt hvis du sørger for å spise på de lokale vietnamesiske restaurantene og ikke på de vestlige restaurantene, der prisen kan være tilnærmet lik norske priser.

Mat og drikke i Vietnam

Du kan med stor glede nyte den gode vietnamesiske maten, når du tar noen enkle forhåndsregler. Du skal ikke drikke vann fra kranen. Vi vil anbefale at du tar en vannflaske med på turen, av hensyn til plastikkforbruk. Denne kan fylles opp flere ganger hos hoteller, restauranter og liknende, som alle har blå 20 liters dunker med rent drikkevann – de deler gjerne ut gratis.  Hvis du ikke har mulighet for dette, kan du kjøpe 1,5L flasker med rent drikkevann overalt. Du kan også nyte en kald forfriskning med isbiter hvis du ønsker det, da isbiter er laget på renset drikkevann. Til og med de lokale gatekjøkken er vanligvis problemfrie for magen, selv om det virker noe eksotisk. Se etter de små steder der de lokale selv spiser, det er ofte en god pekepinn.

WiFi trådløst nettverk og mobildekning

På reisen til Vietnam vil du oppleve at det som regel er god mobildekning og gode muligheter for WIFI trådløst nettverk. Nesten alle hoteller og større restauranter tilbyr gratis trådløst nettverk. Du kan dermed holde kontakten med dine nærmeste etter behov. Hvis du ønsker et vietnamesisk sim-kort til mobiltelefonen din, kan det enkelt kjøpes i alle byer til en rimelig penge. Be selgeren evt. om hjelp til å installere kortet og sørge for at telefonen fungerer.

Flyreisen og bagasje

Internasjonale flyreiser vil ofte tillate en vektgrense på rundt 25-30 kg. Innenriksflyvninger i Vietnam vil som regel ha 20 kg i tillatt bagasje. Men vi benytter flere forskjellige flyselskaper, så sjekk flybilletten din for korrekt informasjon og om hva som gjelder for din reise. Informasjon om flyreisen vil du motta innen avreise.