Det beste av Sør-Vietnam

Pris fra 27.800 NOK / person

Denne aktive reisen tar deg med rundt i Sør-Vietnam. Opplev Mekong-deltaet på sykkel og med båt, bli med på fottur i jungelen i Nam Cat Tien Nasjonalpark og sykkeltur fra fjellene til stranden.

Turen gir oss et innblikk i vietnamesernes fortid og nåtid. Cu Chi tunnelene forteller om krigen, en dyster periode i landets historie. Mekong-deltaet er kjent som Vietnams spiskammers, og fjellene og jungelen viser Vietnams fantastiske og varierte natur.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Ho Chi Minh City Elios Hotel
Når du lander på Ho Cho Minh City flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til ditt hotell i byen.

Resten av dagen kan du utforske den livlige byen på egen hånd, eller slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Cu Chi tunnelene og Ho Chi Minh City by Night - scootertur Elios Hotel
Etter frokost blir du hentet på hotellet og du kjører ca 70 km til Cu Chi der det enorme system av tunneler ligger. Et besøk i Cu Chi tunnelene er et tilbakeblikk på Vietnams nære fortid. Du kommer ned under jordoverflaten, og merker på egen kropp hvordan det var å bevege seg rundt og leve i tunnelene under Vietnamkrigen.

I Cu Chi ser du fortsatt voldsomme bombekratere. USA teppebombet området gjennom store deler av krigen, og du ser også de dødelige fellene som Vietcong konstruerte som motsvar.

Midt på dagen er du tilbake i Ho Chi Minh City, og du har god tid til å smake på forskjellige matretter fra det verdenskjente vietnamesiske gatekjøkkenet.

På slutten av ettermiddagen vil en guide møte deg på hotellet og deretter ta deg med på en tur rundt i Ho Chi Minh City på en moped - Vespa.
Den erfarne sjåføren er vant til byens trafikk, og dere kjører langs vakkert opplyste boulevarder, smale smug og travle gater.

Det er flere stopp underveis og mulighet for å smake på flere lokale spesialiteter, pannekaker og vietnamesiske nudler. Spisestedene er nøye utvalgte, vekk fra de vanlige turiststedene, så du spiser lokal mat der lokalbefolkningen selv spiser. Du får også muligheten for å smake vietnamesisk kaffe, og lære mer om kunsten å lage kaffe - på vietnamesisk.

Før du returnerer til hotellet, er det en liten stopp på et lokalt sted med de herligste desserter.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 4 Til Mekong-deltaet Coco Riverside Lodge
Det er nå på tide å forlate den hektiske storbyen og dra ut i det naturskjønne Mekong-deltaet. Etter frokost kommer sjåføren til hotellet og frakter deg til Vung Liem, en kjøretur på 3 timer ut i Mekong-deltaet.

Etter lunsj starter dagens sykkeltur. Du sykler langs små rolige veier, passerer andegårder, gjennom rismarker, små sivskoger og mange små landsbyer. Underveis besøker du en dragefruktplantasje, der du også får smake frukten rett fra hagen. Du besøker også den lokale bonde, Mr. Cong. Han vil vise deg hvordan han lager den unike og næringsrike retten - puffede ris (en slags ris-popcorn). Han viser deg også hvordan man bruker en blanding av tradisjonelle og moderne landbruksmetoder i dag.

Ettermiddagen slutter med et besøk hos naboen. Her vil en krigsveteran framføre tradisjonell vietnamesisk musikk i faklenes lys. Faklene er de lokale Poon Sticks.

Om kvelden får du en introduksjon til vietnamesisk matlaging, da du skal prøve deg i kjøkkenet. Det er en morsom og lærerik opplevelse, og på den måten kan du ta et lite stykke vietnamesisk kultur med deg hjem.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 5 Heldagtur i Mekong-deltaet Coco Riverside Lodge
Mens du nyter din frokost, har vietnameserne allerede lastet båtene sine og er på vei til markedene og fabrikkene med forskjellige avgrøder, spesielt kokosnøtter. Trafikken på elven er livlig; barn seiles til skole, voksne tar båten til jobb eller til Cao Dai tempelet. På dagens tur får du et innblikk i hvordan kokosnøtter behandles på fabrikkene.

Når du er tilbake fra dagens båttur, serveres det lunsj på lodgen.

Ettermiddagen byr på enda en tur, denne gang på sykkel. Sammen med lokalguiden ser du hvordan lokalbefolkningen bearbeider ris, og du besøker også Chua Xu tempelet, som er over 200 år gammelt. Hit kommer lokale og besøkende fra andre provinser for å be. Sykkelturen fortsetter gjennom marker, over kanaler med små stopp i lokale landsbyer før du returnerer til lodgen.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 6 Fra Mekong-deltaet til jungelen Ta Lai Long House
Etter frokost kan du rusle en tur i det grønne nærområdet. Lokalbefolkningen vil vise deg hvordan de bruker bladene fra kokosnøttplanten til byggemateriale, og til å lage fakler, de såkaldte "Poon sticks".

Turen går videre fra det frodige, men flate Mekong-deltaet, til den grønne og kuperte Nam Cat Tien nasjonalpark. Kjøreturen tar ca. 6 timer, og tar deg med til en naturmessig perle.

Nam Cat Tien nasjonalpark er et paradis for dem som elsker natur, friluftliv og utendørs aktiviteter. Parken dekker et av de største områder med tropisk regnskog i Vietnam og er hjemsted for mange sjeldne planter og dyr, inkludert asiatiske elefanter, malayabjørner, gaurkveg og en rekke mindre pattedyr.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 7 Fottur ved Crocodile Lake Ta Lai Long House
Denne heldagsturen til fots går gjennom den ville jungelen, langs stier forbi små bekker, kuperte partier og vulkanske bergarter. Fra Ta Lai Longhouse tar den lokale guiden deg med gjennom nasjonalparken til Crocodile Lake.

Vel fremme kan du hvile en stund og kanskje ta en rolig kanotur på vannet og oppleve forskjellige fugler, krokodiller og mange andre jungeldyr.

Turen tilbake til bostedet foregår med en jeep fra nasjonalparken.

Merk: Denne turen er ikke tilgjengelig i regntiden.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 8 Opp i fjellene Du Parc Hotel Dalat
Det er på tide å ta farvel med jungelen og fortsette reisen til den berømte høylandsbyen Dalat. Området rundt Dalat har landets beste kvalitet av te, kaffe og blomster.

På kjøreturen mot Dalat vil du raskt legge merke til endringene i landskapet når du beveger deg fra det flate lavlandet til de skogkledde fjellene. Dalat ligger på ca 1500 meters høyde, og var engang landsbyen franskmennene reiste til for å  unnslippe de store byene og nyte den friske luften.

I dag er Dalat "romantikkens hovedstad" i Vietnam, og mange par velger å reise hit på bryllupsreise.

Etter ankomst og innsjekking på hotellet, kan du gå en rolig spasertur i byen og nyte den friske fjelluften.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 9 Sykkeltur Dalat - Ninh Chu TTC Resort Premium
Før sykkelturen starter, blir du kjørt med bil de første 25 km ca. På sykkelen går turen blandt annet langs rolige landeveier, mellom grønnsaksterrasser, skogsområder og kaffeplantasjer. Lunsjen spises i en lokal landsby, før turen går videre med mer enn 20 km nedforbakke. Videre sykler du gjennom Ngoan Muc passet, som er kjent for å være en av de vakreste i Vietnam.

Den spektakulære fjellutsikten er perfekt for bilder, så husk å ta en stopp en gang i blandt og nyt omgivelsene.

I bunnen av nedstigningen er lufttemperaturen høyere, så resten av dagens tur fortsetter med bil til hotellet.

Sykkelstrekningen er ca. 65 km totalt, men det er en følgebil med hele veien, så du kan velge å stoppe sykkelturen hvis du føler for det.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj /-
Dag 10 Sykkeltur Ninh Chu - Mui Ne Pandanus Resort
Dagens mål er strendene i Mui Ne, men først byr dagen på en flott sykkeltur langs kystveier og gjennom små fiskelandsbyer.

Lunsj inngår denne dagen, og foregår på en lokal restaurant. Deretter fortsetter sykkelturen gjennom hvite sanddyner kjent som Vietnams Sahara, og senere gjennom røde sanddyner.

Det er en følgebil med hele veien, så du kan selv velge om du vil sykle opp til 70 km eller om du vil ha skyss. Dagen starter og slutter med biltransport.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 11 På stranden ved Mui Ne Pandanus Resort
Mui Ne er en tropisk strand med vidunderlig varmt vær, så alt ligger til rette for en avslappende dag. Dagen er på egen hånd, så du kan velge å slappe av i varmen eller du kan prøve deg på dykking, surfing eller andre aktiviteter som de lokale tilbyder.

Måltider inkludert:
Frokost/-/-
Dag 12 Transport til Ho Chi Minh flyplass for hjemreise
Det er mulig å få en siste dukkert i havet før avreise til flyplassen i Ho Chi Minh City, en kjøretur på ca 4,5 time.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 13 Ankomst Norge

Fra 27.800 NOK pr voksen

+ 3.950 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • 2 netter i Ta Lai Longhouse (delt stolpehus)
 • Sykkel og hjelm
 • Båttur i Mekong-deltaet
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close