Den store rundreisen i Vietnam

Pris fra 36.100 NOK / person

Dette er en aktiv reise som går i dybden på dette fantastiske land – historien, kulturen og naturen. Turen byr på et hav av forskjellige opplevelser, fra matlagingskurs i Mekong-deltaet, unike matopplevelser i Ho Chi Minh City, sykkeltur til «den hemmelige strand» ved Hoi An og overnatting i et tradisjonelt stolpehus i Den Røde Elvs delta. Du får unike naturopplevelser, da du kommer tett på jungelen og opp i høyden på 1000 meter over havet. En kombinasjon av fantastisk natur, god mat og hyggelige vietnamesere.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Ho Chi Minh City Blue Diamond
Når du lander på Ho Cho Minh City flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til ditt hotell i byen.

Resten av dagen kan du utforske den livlige byen på egen hånd, eller slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Cu Chi tunneller og Ho Chi Minh City By Night Blue Diamond
Etter frokost blir du hentet på hotellet og du kjører ca 70 km til Cu Chi der det enorme system av tunneler ligger. Et besøk i Cu Chi tunnelene er et tilbakeblikk på Vietnams nære fortid. Du kommer ned under jordoverflaten, og merker på egen kropp hvordan det var å bevege seg rundt og leve i tunnelene under Vietnamkrigen.

I Cu Chi ser du fortsatt voldsomme bombekratere. USA teppebombet området gjennom store deler av krigen, og du ser også de dødelige fellene som Vietcong konstruerte som motsvar.

Midt på dagen er du tilbake i Ho Chi Minh City, og du har god tid til å smake på forskjellige matretter fra det verdenskjente vietnamesiske gatekjøkkenet.

På slutten av ettermiddagen vil en guide møte deg på hotellet og deretter ta deg med på en tur rundt i Ho Chi Minh City på en moped - Vespa.
Den erfarne sjåføren er vant til byens trafikk, og dere kjører langs vakkert opplyste boulevarder, smale smug og travle gater.

Det er flere stopp underveis og mulighet for å smake på flere lokale spesialiteter, pannekaker og vietnamesiske nudler. Spisestedene er nøye utvalgte, vekk fra de vanlige turiststedene, så du spiser lokal mat der lokalbefolkningen selv spiser. Du får også muligheten for å smake vietnamesisk kaffe, og lære mer om kunsten å lage kaffe - på vietnamesisk.

Før du returnerer til hotellet, er det en liten stopp på et lokalt sted med de herligste desserter.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 4 Mekong-deltaet og matlagingskurs Coco Riverside Lodge
Det er nå på tide å forlate den hektiske storbyen og dra ut i det naturskjønne Mekong-deltaet. Etter frokost kommer sjåføren til hotellet og frakter deg til Vung Liem, en kjøretur på 3 timer ut i Mekong-deltaet.

Etter lunsj starter dagens sykkeltur. Du sykler langs små rolige veier, passerer andegårder, gjennom rismarker, små sivskoger og mange små landsbyer. Underveis besøker du en dragefruktplantasje, der du også får smake frukten rett fra hagen. Du besøker også den lokale bonde, Mr. Cong. Han vil vise deg hvordan han lager den unike og næringsrike retten - puffede ris (en slags ris-popcorn). Han viser deg også hvordan man bruker en blanding av tradisjonelle og moderne landbruksmetoder i dag.

Ettermiddagen slutter med et besøk hos naboen. Her vil en krigsveteran framføre tradisjonell vietnamesisk musikk i faklenes lys. Faklene er de lokale Poon Sticks.

Om kvelden får du en introduksjon til vietnamesisk matlaging, da du skal prøve deg i kjøkkenet. Det er en morsom og lærerik opplevelse, og på den måten kan du ta et lite stykke vietnamesisk kultur med deg hjem.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 5 Mekong-deltaet med båt og sykkel Coco Riverside Lodge
Mens du nyter din frokost, har vietnameserne allerede lastet båtene sine og er på vei til markedene og fabrikkene med forskjellige avgrøder, spesielt kokosnøtter. Trafikken på elven er livlig; barn seiles til skole, voksne tar båten til jobb eller til Cao Dai tempelet. På dagens tur får du et innblikk i hvordan kokosnøtter behandles på fabrikkene.

Når du er tilbake fra dagens båttur, serveres det lunsj på lodgen.

Ettermiddagen byr på enda en tur, denne gang på sykkel. Sammen med lokalguiden ser du hvordan lokalbefolkningen bearbeider ris, og du besøker også Chua Xu tempelet, som er over 200 år gammelt. Hit kommer lokale og besøkende fra andre provinser for å be. Sykkelturen fortsetter gjennom marker, over kanaler med små stopp i lokale landsbyer før du returnerer til lodgen.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 6 Fly til Hoi An og tid på egen hånd Hoi An Garden Villa
Etter frokost kan du gå en tur i den store hagen som tilhører eiendommen. I deltaet dyrkes en spesiell form for kokosnøtt tre, som vokser i vann. Her kan du se hvordan vietnameserne bruker blader og stammer fra treet til både vegger og hustak.

Lokalbefolkningen vil også vise deg hvordan deres "Poon sticks", fakler, er laget av samme tre.

Fra lodgen går turen til flyplassen i Ho Chi Minh City, og videre med fly til Danang. Sjåføren møter deg på flyplassen og kjører deg til hotellet i Hoi An.

Resten av dagen kan du slappe av, ta en tur til stranden eller utforske denne historiske byen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 7 Tid på egen hånd i Hoi An Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 8 På sykkel til "Den hemmelige strand" i Hoi An Hoi An Garden Villa
Etter frokost blir du hentet på hotellet til dagens heldagstur på sykkel. Turen starter med en liten ferjetur på elven, der det første stopp er et besøk i landsbyen Cam Kim, som er spesielt kjent for snekkerarbeid og treskjæring. Deretter fortsetter turen langs rolige småveier gjennom rismarker til et lokalt marked, før båt til landsbyen Cam Thanh. De modige kan prøve en tur på en vannbøffel. Målet for dagen er den fredlige An Bang stranden og en herlig lunsj hos en lokal familie.

Om ettermiddagen slapper du av på stranden. Men du har også muligheten til å fange fisk med garn fra en liten kurvbåt. De lokale fiskere hjelper deg gjerne og det er en spesiell opplevelse.

På slutten av dagen sykler du tilbake til Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 9 Fjellovergangen Hai Van pass og Hue Romance Hotel
Etter frokost fortsetter turen fra Hoi An til Hue. Underveis kjører du over fjellovergangen Hai Van passet der du kan nyte utsikten over fjellene.

Ettermiddagens utflukt er med sykkeldrosje - cyclo - gjennom de små vakre gatene i Hue. Du får et tilbakeblikk i Vietnams historie med et besøk i det keiserlige citadellet i Hue. Byen var tidligere hovedstad, og citadellet er på UNESCOs verdensarvsliste. Guiden sørger for at du får grundig innføring i denne fremgangsrike perioden av Vietnams historie.

Sykkeldrosjen fortsetter turen tilbake til det moderne Hue, med et besøk på Dong Ba markedet - det perfekte stedet for å oppleve Hues matkultur, dagligliv og verksteder.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 10 Landsbyen Thuy Bieu og Tam Giang lagunen Romance Hotel
I dag venter både kulturelle og historiske opplevelser i Thuy Bieu, krydret med fantastisk natur i Tam Giang lagunen.

Du blir hentet på hotellet om morgenen av lokalguiden, og dere seiler med båt til landsbyen Thuy Bieu. Første stopp på turen er Thien Mu pagoden, den eldste i området og et landemerke for Hue. Pagodaen ble opprinnelig bygget i 1601, men har blitt revet ned og bygget opp igjen flere ganger.

I landsbyen Thuy Bieu deltar du på matlagingskurs og du kan lage ditt eget pomelo-syltetøy. Nyt en pause i hagen med en kopp lotus te, som er en lokal spesialitet.

Turen fortsetter til Tam Giang lagunen, som er det største kystøkosystemet i Sørøst-Asia. Her venter en praktfull maritim natur på deg, og du får mulighet for å prøve deg på forskjellige aktiviteter. Du kan fiske med de lokale eller nyte roen på en Sampan båt - en flatbunnet kinesisk trebåt. Kanskje kan du fange din egen lunsj, men hvis du ikke har hellet med deg, inngår det lunsj i dag. Den består av alt godt fra havet, selvfølgelig ferskfanget.

Båtturen fortsetter helt til solnedgangen farger lagunen lilla. Det er vanskelig å holde kameraet i lommen...

På slutten av dagen sørger guiden for at du kommer tilbake til hotellet ditt i Hue.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 11 Fly til Hanoi og videre til den historiske landsbyen Ky Son Moon Garden
Du har tid på egen hånd frem til at sjåføren kjører deg til flyplassen i Hue.

På Hanoi flyplass blir du møtt av sjåføren som tar deg med til Moon Garden Homestay, en kjøretur på ca 70 km. Homestayet ligger i landsbyen Ky Son, et ideelt utgangspunkt for å oppleve og utforske kulturen og historien til Den Røde Elvs delta.

Ved ankomst bydes du på en velkomstdrink: urtete laget på lokale urter. Deretter har du tid på egen hånd til å bli kjent med ditt bosted innen matlagingskurset som etterfølges av lunsj.

Etter lunsj kan du prøve en manikyr, der fingrene først dyppes i duftende limesaft, og deretter får du en tradisjonell urtemassasje for hendene. Du har tid til å slappe av, eller slå av en prat med vertsfamilien om mat, kultur og skikker. Familien gir deg gjerne en liten minileksjon i vietnamesisk, hvis du ønsker det.

Om ettermiddagen kan du ta en fottur i området for å utforske Duong Lambs historiske landsby og omgivelsene. Du kan velge mellom en tur på 6 eller 12 km.

Når du er tilbake på Moon Garden Homestay, så prøv gjerne lokale drikkevarer og smak på noen av de lokale råvarene som mais, søtpoteter, kassava (også kalt maniok) og peanøtter. Du kan også smake noen av de tradisjonelle desserter. Før middagen serveres om kvelden, kan du overvære hvordan familien ber til Buddha. Deretter kan du nyte et varmt fotbad med ingefær, salt og medisinske urter, innen det er tid til å ta kvelden. En slik avslappende behandling for føttene som avslutning på dagen, skulle gi deg en dypere og rolig søvn.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 12 Den historiske landsby Duong Lam Hong Ngoc Dynastie
Morgenen starter med tradisjonelle Yijinjing øvelser (rolige, myke bevegelser), så er du godt i gang med dagen og klar til dagens sykkeltur, som går til de tradisjonelle landbyene Ky Son, Tam Son, Van Minh og Cham. Videre til den historiske landsbyen Duong Lamog Mia pagoda. På veien tilbake til bostedet passerer du den vietnamesiske konge Ngo Quyens gravsted og Phung Hung tempelet.

Etter turen kan du slappe av i hengekøyen i hagen eller ta en liten spasertur i området eller i Ky Son, før det er tid til å kjøre til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost/ Lunsj / -
Dag 13 Den etniske minoritet Red Dao i landsbyen Topas Riverside Lodge
Tidlig på morgenen blir du hentet på hotellet av Topas Mountain Express. Deretter kjører du til Thanh Phu broen og landsbyen Nam Cang. Etter en kort gåtur gjennom landsbyen er du fremme ved Nam Cang Riverside Lodge, der du spiser en sen lunsj.

Om ettermiddagen utforsker du en typisk fjell-landsby der den etniske minoriteten Red Dao bor. Du befinner deg i den mer uberørte delen av Sapa området, og Red Dao kvinnene her bærer fortsatt de tradisjonelle draktene som er vanlige blandt Vietnams etniske grupper. Draktene er fargerike og rikt utsmykkede og lett gjenkjennelig.

Red Dao folket er spesielt kjent for deres ferdigheter innen helbredende bad, naturmedisin og broderi. Sammen med lokalguiden opplever du landsbyen på nært hold, og ser hvordan Red Dao lager rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbake på lodgen har du muligheten til å prøve et helbredende bad med spesielle urter som verten din har samlet i jungelen som starter rett bak huset. Det er en spesiell og livgivende opplevelse.

Middag serveres ved lodgens store trebord eller på terrassen med utsikt over elven.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 14 Fottur i jungelen Topas Ecolodge
I dag skal du til jungelen. Turen starter om morgenen og sammen med lokalguiden oppdager du den uberørte naturen som Sapa har mye av. Du får naturen tett på gjennom dine sanser; både dufter, lyder og synsinntrykk gir deg en unik opplevelse. Samtidig møter du også lokalbefolkningen, som lever i og av naturen som de har gjort i generasjoner.

Desto høyere opp du kommer desto villere og og mer imponerende blir landskapet. Trær veklser med bambus, og tett skog med en lysning i skogen. En kjent duft ligger over området - kardemomme dyrkes her på skråningene og er et viktig krydderi i mange av de lokale rettene.

Lokalbefolkningen som du møter her oppe er i gang med arbeidet på markene sine eller de er ved å hente planter og trær fra jungelen som skal benyttes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Ta en velfortjent pause ved en liten bekk som renner ut av fjellet, ta skoene av og nyt det avkjølende vannet. Kanskje det også frister med en dukkert?

I dag gleder du deg over naturen, hører fulgene synge i jungelen og bare nyte å være tilstede i alt det grønne.

Du spiser lunsj på Topas Riverside Lodge før du blir kjørt tilbake til Topas Ecolodge med shuttlebuss.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 15 Fra fjellene til Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 16 Sykkeltur fra Hoa Lu til Tam Coc Amira Homestay

Du blir hentet på hotellet kl. 08:00 om morgenen, og etter et par timer er du fremme i Hoa Lu.

Hoa Lu var tidligere Vietnams hovedstad under Dinh og Le dynastiene på 1000-tallet. Her besøker du blandt annet flere godt bevarte buddhistiske templer fra 1600-tallet. Veien går gjennom et av Vietnams vakreste områder; daler med rismarker, landsbyer og kalksteinsklipper som stiger bratt og dramatisk opp fra dalen. Området kalles av den grunn det tørre Halong, da landskapet her ligner det som er i Halong-bukten. Her er det bare ikke vann omkring klippene.

I Tam Coc spiser du lunsj på en lokal restaurant, og fylt med ny energi er du klar for dagens neste opplevelse. Nå skal du på en tur i robåt på elven som skjærer gjennom karstlandskapet. Foruten det vakre landskapet, får du også muligheten til å besøke huler og grotter. Og det er ingen grunn til bekymring over ro-kunnskapene - du har en lokal roer med i båten.

Kvelden nyter du sammen med din vertsfamilie.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -

Dag 17 Minicruise i Lan Ha Bay La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 18 Besøk i Dark & Bright grotten og Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Du våkner midt i bukten, merker den friske luften, ser solen stå opp i horisonten og beundrer den slående utsikten over øyhavet. En kort båttur til et fiskeområde i nærheten gir deg en flott start på dagen og det er mange muligheter for å ta noen minneverdige bilder.

Tilbake på den større båten kan du nyte frokosten, før turen går til Dark & Bright hulen. For å komme frem til hulen, så seiler du med bambusbåt.

Når du er tilbake på cruisebåten serveres det en god avskjedsbrunsj innen du blir kjørt tilbake til Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 19 Hanoi og hjemreise
Nyt den siste dagen i Hanoi før hjemreisen. Vår sjåfør henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen.
Dag 20 Ankomst Norge

Fra 36.100 NOK pr voksen

Fra 27.150 NOK pr barn

+ 6.250 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Sete i limousine buss til/fra Sapa
 • Vann og snack på utflukter i Sapa
 • Sykkel, kajakk og bambusbåt
 • Båttur i Tam Giang lagunene og Mekong-deltaet
 • Innenriksfly Ho Chi Minh City – Danang (økonomiklasse)
 • Innenriksfly Hue – Hanoi (økonomiklasse)
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close