Vietnams høydepunkter

Pris fra 34.500 NOK / person

Denne aktive reisen fra nord til sør gir deg det beste av hva landet har å by på – enten du vil oppleve historie, kultur eller natur. Du ser de kjente høydepunktene som den gamle bydelen i Hanoi, de etniske minoriteter i Sapa, den historiske byen Hoi An, og du kommer tett på lokalbefolkningen med blandt annet en overnatting i et klassisk stolepehus, matlagingskurs, og middag hos de lokale. Kombinert med den vakreste natur, god mat og vennlige vietnamesere er alt lagt til rette for en opplevelse for livet.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ky Son - historisk by og kulturelle opplevelser Moon Garden
På flyplassen i Hanoi blir du møtt av sjåføren som kjører deg til Moon Garden Homestay, ca 70 km fra flyplassen. Bostedet ligger i landsbyen Ky Son og er et perfekt utgangspunkt for å utforske kulturen og historien til Den Røde Elvs delta og dets innbyggere.

Når du ankommer Moon Garden Homestay får du en velkomstdrink laget av lokale urter - Tisane. Nå har du tid til å utforske bostedet på egen hånd før du deltar på et matlagingskurs etterfulgt av lunsj.

På ettermiddagen kan du velge mellom en kort sykkeltur på 6 km eller en lenger tur på 12 km til den historiske landsbyen Duong Lamb og dens omgivelser.

Tilbake på Moon Garden kan du nyte lokalprodusert drikke og smake lokale produkter som mais, søtpotet, kassava eller peanøtter - alt avhengig av årstiden.

Om kvelden kan du oppleve de lokale be til Buddha før middagen blir servert. Deretter kan du nyte et varmt, avslappende fotbad med ingefær, salt og medisinske urter før du kryper til køys. Et fotbad som skal gi deg en dypere søvn.

Måltider inkludert:
- / - / Middag
Dag 3 På sykkel til den historiske byen Duong Lam Hong Ngoc Dynastie
Morgenen starter med tradisjonelle Yijinjing øvelser (rolige, myke bevegelser), så er du godt i gang med dagen og klar til dagens sykkeltur, som går til de tradisjonelle landbyene Ky Son, Tam Son, Van Minh og Cham. Videre til den historiske landsbyen Duong Lamog Mia pagoda. På veien tilbake til bostedet passerer du den vietnamesiske konge Ngo Quyens gravsted og Phung Hung tempelet.

Etter turen kan du slappe av i hengekøyen i hagen eller ta en liten spasertur i området eller i Ky Son, før det er tid til å kjøre til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost/ Lunsj / -
Dag 4 Hanois gamle bydel og middag hos lokal familie Hong Ngoc Dynastie
Hanois historie går mer enn 1000 år tilbake, og i dag er det en guidet tur til Hanois kjente og mindre kjente severdigheter som står på programmet.

Turen starter med Ho Chi Minh komplekset som inkluderer mausoleet, museet og One Pillar Pagoda. Ho Chi Minh har hat en stor betydnig for Vietnam, så et besøk i komplekset bør du få med deg på en reise til Vietnam. Selv om det kan være mange turister her. Senere går turen blandt annet til litteraturtempelet - Vietnams eldste universitet- og videre til den gamle bydelen som med sine 36 handlegater er en opplevelse som gir inntrykk på flere nivåer. Hver gate har tradisjonelt produsert eller handlet hver sin vare, og på turen rundt i bydelen er det fortsatt tydelig å se mange steder hvilken vare det er snakk om. Guiden på turen sørger for at du kommer inn i små smug som binder hver gate sammen, så det er også en spesiell opplevelse. Husk å se deg omkring, både høyt og lavt, for den vietnamesiske byggestilen med de smale husfasadene skaper et spennende bybilde, og de lokale oppholder seg som regel på gaten i dagtimene, der hvert lille hjørne av gaten kan brukes til handel eller spiseplass.

Underveis spiser du lunsj på en lokal restaurant.

Om kvelden besøker du en lokal familie. Her vil du lære om vietnamesiske tradisjoner, merke stemningen og atmosfæren og selvfølgelig smake på retter fra det kjente vietnamesiske kjøkken.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 5 Etniske minoriteter i landsbyen Nam Cang i Sapa Topas Riverside Lodge
Tidlig på morgenen blir du hentet på hotellet av Topas Mountain Express. Deretter kjører du til Thanh Phu broen og landsbyen Nam Cang. Etter en kort gåtur gjennom landsbyen er du fremme ved Nam Cang Riverside Lodge, der du spiser en sen lunsj.

Om ettermiddagen utforsker du en typisk fjell-landsby der den etniske minoriteten Red Dao bor. Du befinner deg i den mer uberørte delen av Sapa området, og Red Dao kvinnene her bærer fortsatt de tradisjonelle draktene som er vanlige blandt Vietnams etniske grupper. Draktene er fargerike og rikt utsmykkede og lett gjenkjennelig.

Red Dao folket er spesielt kjent for deres ferdigheter innen helbredende bad, naturmedisin og broderi. Sammen med lokalguiden opplever du landsbyen på nært hold, og ser hvordan Red Dao lager rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbake på lodgen har du muligheten til å prøve et helbredende bad med spesielle urter som verten din har samlet i jungelen som starter rett bak huset. Det er en spesiell og livgivende opplevelse.

Middag serveres ved lodgens store trebord eller på terrassen med utsikt over elven.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 6 Fottur i jungelen Topas Ecolodge
I dag skal du til jungelen. Turen starter om morgenen og sammen med lokalguiden oppdager du den uberørte naturen som Sapa har mye av. Du får naturen tett på gjennom dine sanser; både dufter, lyder og synsinntrykk gir deg en unik opplevelse. Samtidig møter du også lokalbefolkningen, som lever i og av naturen som de har gjort i generasjoner.

Desto høyere opp du kommer desto villere og og mer imponerende blir landskapet. Trær veklser med bambus, og tett skog med en lysning i skogen. En kjent duft ligger over området - kardemomme dyrkes her på skråningene og er et viktig krydderi i mange av de lokale rettene.

Lokalbefolkningen som du møter her oppe er i gang med arbeidet på markene sine eller de er ved å hente planter og trær fra jungelen som skal benyttes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Ta en velfortjent pause ved en liten bekk som renner ut av fjellet, ta skoene av og nyt det avkjølende vannet. Kanskje det også frister med en dukkert?

I dag gleder du deg over naturen, hører fulgene synge i jungelen og bare nyte å være tilstede i alt det grønne.

Du spiser lunsj på Topas Riverside Lodge før du blir kjørt tilbake til Topas Ecolodge med shuttlebuss.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 7 Nyt naturen på Topas Ecolodge Hong Ngoc Dynastie
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 8 Minicruise i Lan Ha Bay La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 9 Minicruise i Lan Ha Bay og transport til Hoi An Hoi An Garden Villa
Du våkner midt i bukten, merker den friske luften, ser solen stå opp i horisonten og beundrer den slående utsikten over øyhavet. En kort båttur til et fiskeområde i nærheten gir deg en flott start på dagen og det er mange muligheter for å ta noen minneverdige bilder.

Tilbake på den større båten kan du nyte frokosten, før turen går til Dark & Bright hulen. For å komme frem til hulen, så seiler du med bambusbåt.

Når du er tilbake på cruisebåten serveres det en god avskjedsbrunsj innen du blir kjørt tilbake til Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 10 Hoi An på egen hånd Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 11 På sykkel til "Den hemmelige strand" i Hoi An Hoi An Garden Villa
Etter frokost blir du hentet på hotellet til dagens heldagstur på sykkel. Turen starter med en liten ferjetur på elven, der det første stopp er et besøk i landsbyen Cam Kim, som er spesielt kjent for snekkerarbeid og treskjæring. Deretter fortsetter turen langs rolige småveier gjennom rismarker til et lokalt marked, før båt til landsbyen Cam Thanh. De modige kan prøve en tur på en vannbøffel. Målet for dagen er den fredlige An Bang stranden og en herlig lunsj hos en lokal familie.

Om ettermiddagen slapper du av på stranden. Men du har også muligheten til å fange fisk med garn fra en liten kurvbåt. De lokale fiskere hjelper deg gjerne og det er en spesiell opplevelse.

På slutten av dagen sykler du tilbake til Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 12 Ho Chi Minh City by night - scooter tur Blue Diamond
Det er tid for å si farvel til det sentrale Vietnam og fortsette turen sørover. Først med bil til Danang, der turen går til Ho Chi Minh City (Saigon) med fly, og deretter med privat sjåfør fra flyplassen i Ho Chi Minh City til hotellet som ligger i hjertet av den pulserende storbyen.

Ettermiddagen kan benyttes til gå på oppdagelse på egen hånd. Både Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Notre Dame katedralen og Det Gamle Posthus ligger i kort gåavstand.

Tidlig kveld blir du hentet på ditt hotell og tatt med rundt i storbyen for å oppleve det lokale nattelivet, nyte smakfull mat og levende musikk, mens turen går gjennom de travle gatene i denne livlige byen bakpå en scooter.

Din erfarne sjåfør tar deg sikkert med gjennom Ho Chi Minh Citys livlige gater og forbi noen av de mest kjente severdighetene, som får et annerledes uttrykk om kvelden. Nyt en autentisk meny av fersk sjømat på et av byens gatekjøkken og føl deg som en av de lokale. Etterpå kan du smake Banh Xeo, en tradisjonell vietnamesisk saltet pannekake. Turen går videre til to utesteder der du får oppleve forskjellige typer levende musikk; først et besøk på en stilig kaffebar med en avslappet stemning. Deretter en livlig rockebar der de unge vietnamesere nyter livet.

Måltider inkludert:
Frokost/ - / Middag
Dag 13 Cu Chi tunellene Blue Diamond
Cu Chi ligger ca 70 km fra Ho Chi Minh City. På veien vil du se hvorfor Mekong-deltaet kalles Vietnams spiskammers. Det er rismarker og grønne plantasjer så langt øyet kan se.

Besøket i Cu Chi tunnelene starter med en dokumenterfilm om geriljakrigføring i Cu Chi distriktet. Deretter går du en tur i tunnelområdet for å se bombekratere, underjordiske bunkere og dødelige feller som ble brukt under krigen. I tunnelene får du et umiddelbart inntrykk av hvordan geriljasoldatene levde, slet og overlevde under jorden. Du blir tatt med tilbake i tid, og kan fortsatt merke de dype spor og arr som krigen etterlot seg.

Du får tid til å fordøye de sterke inntrykkene før du kommer tilbake til Ho Chi Minh City ca. midt på dagen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 14 Lokale markeder og matlagingskur i Mekong-deltaet Coco Riverside Lodge
Det er nå på tide å forlate den hektiske storbyen og dra ut i det naturskjønne Mekong-deltaet. Etter frokost kommer sjåføren til hotellet og frakter deg til Vung Liem, en kjøretur på 3 timer ut i Mekong-deltaet.

Etter lunsj starter dagens sykkeltur. Du sykler langs små rolige veier, passerer andegårder, gjennom rismarker, små sivskoger og mange små landsbyer. Underveis besøker du en dragefruktplantasje, der du også får smake frukten rett fra hagen. Du besøker også den lokale bonde, Mr. Cong. Han vil vise deg hvordan han lager den unike og næringsrike retten - puffede ris (en slags ris-popcorn). Han viser deg også hvordan man bruker en blanding av tradisjonelle og moderne landbruksmetoder i dag.

Ettermiddagen slutter med et besøk hos naboen. Her vil en krigsveteran framføre tradisjonell vietnamesisk musikk i faklenes lys. Faklene er de lokale Poon Sticks.

Om kvelden får du en introduksjon til vietnamesisk matlaging, da du skal prøve deg i kjøkkenet. Det er en morsom og lærerik opplevelse, og på den måten kan du ta et lite stykke vietnamesisk kultur med deg hjem.

Måltider inkludert:
Frokost / - / Middag
Dag 15 Utforsk Mekong-deltaet med båt og sykkel Coco Riverside Lodge
Mens du nyter din frokost, har vietnameserne allerede lastet båtene sine og er på vei til markedene og fabrikkene med forskjellige avgrøder, spesielt kokosnøtter. Trafikken på elven er livlig; barn seiles til skole, voksne tar båten til jobb eller til Cao Dai tempelet. På dagens tur får du et innblikk i hvordan kokosnøtter behandles på fabrikkene.

Når du er tilbake fra dagens båttur, serveres det lunsj på lodgen.

Ettermiddagen byr på enda en tur, denne gang på sykkel. Sammen med lokalguiden ser du hvordan lokalbefolkningen bearbeider ris, og du besøker også Chua Xu tempelet, som er over 200 år gammelt. Hit kommer lokale og besøkende fra andre provinser for å be. Sykkelturen fortsetter gjennom marker, over kanaler med små stopp i lokale landsbyer før du returnerer til lodgen.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 16 Ho Chi Minh City og transport til flyplassen for hjemreise
Gå en tur rundt i det grønne nærområdet etter frokost. Lokalbefolkningen vil vise deg hvordan de bruker bladene fra kokosnøtt treet til byggemateriale og til å lage fakler, de såkalte "Poon sticks".

Sjåføren kjører deg til flyplassen i Ho Chi Minh City for hjemreisen til Norge.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 17 Ankomst Norge

Fra 34.500 NOK pr voksen

Fra 26.800 NOK pr barn

+ 6.000 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Sete i limousine buss til/fra Sapa og til/fra Haiphong
 • Vann og snack på utflukter i Sapa
 • Sykkel, kajakk og bambusbåt
 • Båt og ferje i Mekong-deltaet
 • Innenriksfly Hanoi – Danang (økonomiklasse)
 • Innenriksfly – Ho Chi Minh City (økonomiklasse)
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close