Aktiv reise i Nord- og Midt-Vietnam

Pris fra 31.500 NOK / person

Er du på utkikk etter et virkelig aktivt eventyr? Hvor du kommer helt tett på det autentiske Vietnam på egen hånd? Så er det denne turen du skal velge! Her får du en blanding av fantastiske fotturer i Vietnams høyeste fjell, sykkelturer på egen hånd, minicruise og kajakkpadling og ikke minst spennende fotturer i Tu Lan grottene  i Midt-Vietnam. Turen kombinerer aktive opplevelser med spennende kulturmøter, god mat og unike overnatningssteder.

Topas selvguidet sykkeltur

Denne turen inneholder vår unike Topas selvguidede sykkeltur (TSC) i Sapa. 3 dager på sykkel gjennom fjellområdet, hvor du kan nyte friheten og oppleve gleden over å bevege deg i ditt eget tempo og samtidig være trygg på at vi håndterer alt det praktiske og sikkerheten på turen.
Vår GPS-aktiverte smarttelefon guider deg på ruten, og den vil også vise deg hvor de beste lokale lunsjsteder er og hvilke retter vi kan anbefale.  Telefonen fungerer også som din sikkerhet, da den hele tiden viser oss hvor du er, og den er også en direktelinje til våre ansatte.

Tu Lan grottene

For å utforske Tu Lan grottene til fots skal man være minst 16 år.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Når du lander på Hanoi flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til hotellet ditt i Hanoi.

Resten av dagen kan du benytte til å utforske den fargerike byen, eller du kan slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Til Sapa-fjellene. Besøke en etnisk minoritetslandsby Topas Ecolodge
Du blir hentet tidlig om morgenen for å kjøre med Topas Mountain Express til Sapa og Topas Ecolodge. Stillheten her oppe og den vakre utsikten over fjellene og dalene er balsam for sjelen, og du kan nyte alt sammen fra din private terrasse.

Ettermiddagen byr på en kort sykkeltur til nabolandsbyen Lech, der den etniske minoritet Red Dao bor. I landsbyen besøker vi en lokal Red Dao familie, og vi får oppleve deres kultur på nært hold. Livet i landsbyen leves mer eller mindre på samme måte som man har gjort i århundrer - i respekt for hverandre og naturen.

Turen fortsetter til landsbyen Moi der du ser kvinnene brodere sitt spesielle og vakre broderi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 4 Heldagsfottur til Silverstone Mountain Topas Ecolodge
I dag har du mulighet for å ta turen opp til Silverstone Mountain og fra toppen kan du nyte utsikten over dalen, landsbyene og fjellene. Underveis møter du de lokale etniske minoriteter, Red Dao og Black H’mong, og du får et lite innblikk i deres kultur og liv.

Fotturen går til toppen av fjellet bak Topas Ecolodge. Turen er relativt kort, men ganske bratt oppoverbakke. Du går på veier, gjennom en Red Dao landsby og tilslutt gjennom en bambusskog. Fra toppen av Mount Silverstone er det en slående utsikt over lodgen, landsbyen Ban Ho og Thanh Kim dalen.

Turen fortsetter ned et mindre bratt parti. Du passerer en liten, uberørt og hyggelig Black H’mong landsby, som ligger litt bortgjemt utenfor skogen.

Måltider inkludert:
Frokost/ Lunsj / -
Dag 5 På sykkel til Nam Cang og Topas Riverside lodge (TSC) Topas Riverside Lodge
Du er nå klar for din første dag på sykkel. Guiden din på turen er en GPS-telefon. Den viser deg veien samtidig som de ansatte kan følge med på hvor du befinner deg. Den fungerer også som telefon hvis du får bruk for hjelp. Kort sagt så er du i trygge hender hele dagen, selv om du er på egenhånd.

Turen starter ved Topas Ecolodge og går ned i Muong Bo dalen, like nedenfor lodgen. Landskapet er variert med høye fjell, fruktbare daler, risterrasser og landsbyer. Samtidig er området hjem til flere etniske minoriteter. Du får mange muligheter til å komme nær hverdagen i landsbyene, og lokalbefolkningen er vennlige og nysgjerrige.

Den svingete fjellveien fører deg nedover til landsbyen Ban Ho, der Tay-folket bor i sine flotte stolpehus. Bruk gjerne litt tid på å utforske landsbyen.

Turen fortsetter mot Tanh Phu, der vi har valgt ut et sted du kan spise lunsj. GPS-telefonen viser veien, og har også et forslag til en spennende lokal rett du kan prøve.

Ettermiddagen blir litt mer utfordrende. Nå er det oppoverbakke på en smal grusvei til landsbyene Nam Nhiu og Nam. Her bor henholdsvis de etniske minoritetene Red Dao og Blue H’mong. De lokale barna følger deg med interesse og store smil etterhvert som du finner veien mellom griser, høner og vannbøfler.

Dagens tur gjennom det vakre landskapet slutter ved landsbyen Nam Cang, som ligger ved en brusende elv. Vi er langt inne i Sapa dalen og tett på Topas Riverside Lodge, som ligger i utkanten av landsbyen.

Resten av ettermiddagen er det tid til å slappe av etter dagens opplevelser. Du kan svømme i elven eller ta en spasertur i landsbyen og utforske Red Dao landbyen her i Nam Cang.

Mens du har tilbrakt dagen på sykkel, har sjåfør vår fraktet bagasjen din til Topas Riverside Lodge.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 6 På sykkel fra fjellene til Vo Lao (TSC) Guesthouse Vo Lao
Sykkelturen starter lett i dag med nedoverbakke fra Nam Cang, gjennom rismarker og små landsbyer i fjellene. Ta en pause og nyt utsikten over risterrassene langs veien og flere flotte fossefall. Ta deg også tid til å oppleve livet som går sin vante gang på landsbygda, der lokalbefolkningen har levd på samme måte i flere i generasjoner. Kanskje du er heldig og får se hvordan bøndene er i ferd med å høste risen, eller pløye jorden med vannbøffel.

Turen fortsetter ned fra fjellet langs Muong Bo elven og ca. midt på dagen kommer du til Xuan Giao. Lunsj kan spises på en liten hyggelig restaurant, som tilbyr gode lokale retter som fersk fisk fra elven, vårruller, kylling eller svinekjøtt servert med dampende varm ris.

Om ettermiddagen flater det litt ut, først gjennom byen der du har spist lunsj, og deretter videre mellom åkre og over elver i dalen. I de små landsbyene du passerer, lever lokale Tay, Red Dao og vietnamesere fredlig sammen. På slutten av ettermiddagen kommer du til landsbyen Vo Lao. Her er det et lite pensjonat, som er målet for dagen og stedet du overnatter.

Hvis du har mot til mere, kan du ta sykkelen til et lokalt marked som ikke ligger langt fra pensjonatet, eller du kan gå en liten tur rundt i landsbyen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 7 På sykkel langs elver og åkre (TSC) Hong Ngoc Dynastie
I dag begynner sykkelturen på små stier og veier sørover gjennom dalen. Du passerer landsbyer og rismarker, og møtes med smil fra ivrige barn langs din vei. Du får et glimt av hverdagen på landet, mens veien går sakte men sikkert oppover, med noen bratte partier. Utsikten og landskapet forandrer seg hele tiden, med palmetrær som svaier i vinden og takkete fjell i bakgrunnen.

Omtrent midt på dagen kommer du til Khan Yen. Her kan du finne et godt sted å spise lunsj, ved hjelp av din GPS smarttelefon. Etter lunsj fortsetter du turen gjennom dalen, forbi de karakteristiske stolpehusene, langs vassdrag og på grusveier og stier i dette avsidesliggende og fredlige området av Nord-Vietnam.

Om ettermiddagen kommer du til Khe Lech, der en minibuss venter for å ta deg med til et hotell der du har mulighet for å ta en dusj. Deretter vil Topas Mountain Express kjøre deg til ditt hotell i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost/ - / -
Dag 8 Minicruise i Lan Ha bukten La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 9 Minicruise i Lan Ha bukten inklusiv kajakk La Pinta
Du våkner i din kahytt med utsikt over de pittoreske grønne kalksteinsklippene som dukker opp fra havet. Etter frokost ombord blir du hentet av en lokal fisker som tar deg med i sin lille trebåt på en tur rundt i i Lan Ha bukten. Underveis nyter du skjønnheten i landskapet, mens du lærer hvordan de lokale fisker med garn.

Senere er det mulighet for å padle i kajakk og komme nær øyene der større båter ikke kan manøvrere. Du kan også gå i land, finne en nydelig strand der du kan nyte solen og ta en forfriskende dukkert. Du kan også kose deg men en bok i skyggen, og nyte livet i dette unike hjørnet av verden.

Lunsjen spises underveis, med alt godt fra sjøen før seilturen i Lan Ha bukten fortsetter mellom øyer, fiskebåter og strender. Og kanskje vil det være tid til en ny svømmetur?

Middagen serveres på ombord når vi er tilbake på den større båten.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 10 Siste dag på minicruise. Nattog til Dong Hoi Nattog
Du våkner midt i bukten, merker den friske luften, ser solen stå opp i horisonten og beundrer den slående utsikten over øyhavet. En kort båttur til et fiskeområde i nærheten gir deg en flott start på dagen og det er mange muligheter for å ta noen minneverdige bilder.

Tilbake på den større båten kan du nyte frokosten, før turen går til Dark & Bright hulen. For å komme frem til hulen, så seiler du med bambusbåt.

Når du er tilbake på cruisebåten serveres det en god avskjedsbrunsj innen du blir kjørt tilbake til Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 11 Tu Lan - 2 dagers grotteeventyr Telt ved Tu Lan hulene
Du ankommer Dong Hoi stasjon tidlig på morgenen. Sjåføren står klar til å ta deg med til Phong Nha hvor du kan spise frokost, før den videre transport til Tan Hoa som er nær Tu Lan hulene.

For å komme frem til hulene går turen til fots mellom maisåkre og peanøttmarker. En gåtur på et par kilometer sammen med en guide, hvor vannbøflene er tilskuere frem til vi når Rao Nan elven. Eventyret åpenbarer seg når du klatrer opp en bratt og steinete skråning, og gir deg en fantastisk utsikt over elven og dalen, gjennom en lysning i jungelen.

Du kan nyte den medbrakte lunsjen i huleåpningen til Hung Ton grotten, og gjøre deg klar til å fortsette turen nedover Hung Ton dalen oppover Mango fjellet.

Midt på ettermiddagen dukker dagens overnatningsplass opp i horisonten - Tu Lan Campsite. Ta gjerne en tur under fossen innen guidene forbereder en herlig grillmiddag.

Overnatning er i telt, eller i en hengekøye mellom trærne, hvis du ønsker det.

Måltider inkludert:
- / Lunsj / Middag
Dag 12 Tu Lan grottene Chay Lap Farmstay
Din andre dag av huleekspedisjonen begynner med en solid frokost, så du er klar til dagens eventyr. Du starter med å krysse elven så du kommer inn til selve hjertet av Tu Lan grottesystemet, via vannveien inn til selve hjertet av den blå laguneinngang. Turen går videre gjennom grotten langs elven inn til den tørre delen av grotten og videre inn i grotten.

Det serveres en picknick lunsj ved siden av den fantastiske fossen i huleåpningen til grotten Hung Ton. Etter lunsj fortsetter du gjennom Hung Ton grotten mot Tan Hoa dalen. Her slutter grotteeventyret for denne gang.

Nyt en kjølig drink og ta en dusj før du drar tilbake til hotellet.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 13 På egen hånd Nattog
Phong Nha nasjonalpark har noen av de mest majestetiske hulesystemer i verden. Noen av dem er er over fire millioner år gamle. De er dannet på grunn av at kalksteinen i området er så ren, og av elver som flyter gjennom karstfjellene.

I dag har du tid på egen hånd. Du kan besøke Paradise Cave eller Dark Cave, som ikke ligger langt fra hotellet. Om kvelden blir du kjørt til Dong Hoi stasjon, der du tar nattoget til Danang.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 14 Historiske Hoi An på egen hånd Little Beach Hoi An
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 15 På sykkel til "den hemmelige strand" ved Hoi An Little Beach Hoi An
Etter frokost blir du hentet på hotellet til dagens heldagstur på sykkel. Turen starter med en liten ferjetur på elven, der det første stopp er et besøk i landsbyen Cam Kim, som er spesielt kjent for snekkerarbeid og treskjæring. Deretter fortsetter turen langs rolige småveier gjennom rismarker til et lokalt marked, før båt til landsbyen Cam Thanh. De modige kan prøve en tur på en vannbøffel. Målet for dagen er den fredlige An Bang stranden og en herlig lunsj hos en lokal familie.

Om ettermiddagen slapper du av på stranden. Men du har også muligheten til å fange fisk med garn fra en liten kurvbåt. De lokale fiskere hjelper deg gjerne og det er en spesiell opplevelse.

På slutten av dagen sykler du tilbake til Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 16 Transport til Danang og hjemreise
Din hjemreise er fra Danang flyplass, kun en times kjøretur fra Hoi An. Du kan benytte morgenen på å få de siste opplevelser med og si farvel til Vietnam for denne gang, innen sjåføren kjører deg til flyplassen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 17 Ankomst Norge

Fra 31.500 NOK pr voksen

+ 6.250 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Lokalguide som støtte på 3 dagers selvguidet sykkeltur med GPS
 • Sette i limousinebuss til/fra Sapa og Haiphong
 • Vann og snack på utflukter i Sapa
 • Kajakk og bambusbåt
 • Sykkel og hjelm
 • Togbillet Hanoi – Dong Hoi og Dong Hoi – Danang (delt 4 sengs kupe)
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close