Oppdag Nord-Vietnam og Hoi An

Pris fra 26.250 NOK / person

Dette er en aktiv reise som tar deg med til høye fjell i Nord-Vietnam, lange hvite strender i Hoi An og grønne øyer i Lan Ha bukten. Underveis overnatter du både på Topas Ecolodge i 1000 meters høyde, og hos en lokal vietnamesisk familie.

Reisen byr på en rekke forskjellige opplevelser, fra besøk hos etniske minoriteter i fjellene, til lokal mat i storbyen Hanoi og sykkeltur rundt Hoi An.

Alt dette kombinert med den flotteste naturen, god mat og vennlige vietnamesere.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Hanoi på egen hånd Hong Ngoc Dynastie
Når du lander på Hanoi flyplass, står sjåføren klar og ønsker deg velkommen. Han kjører deg til hotellet ditt i Hanoi.

Resten av dagen kan du benytte til å utforske den fargerike byen, eller du kan slappe av etter reisen.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Rundtur i Hanoi - høydepunkter og besøk hos lokal familie Hong Ngoc Dynastie
Etter frokost blir du hentet på hotellet av lokalguiden.

På turen rundt i Hanoi opplever du velkjente severdigheter som litteraturtempelet, den franske bydel fra kolonitiden og Ho Chi Minh mausoleet. Du kommer tett på lokalbefolkningen i de smale og hektiske gatene i den gamle bydel, der hverdagen går sin vante gang på gaten.

Guiden tar deg trygt med til severdighetene, både til fots, på sykkel og med buss. Underveis besøker du en lokal restaurant hvor du kan smake forskjellig retter fra Vietnams verdenskjente gatekjøkkener, og du kan nyte en Bia Hoi - nybrygget øl fra Hanoi.

For å komme til selve hjertet av byen, Hoan Kiem innsjøen, tar du lokalbussen, en opplevelse i seg selv. I løpet av dagen blir det også en tur med sykkeldrosje - cyclo - i de livlige handelsgatene i den gamle bydelen.

Turen avsluttes på hotellet på ettermiddagen.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 4 Etniske minoriteter i Sapa Topas Riverside Lodge
Tidlig på morgenen blir du hentet på hotellet av Topas Mountain Express. Deretter kjører du til Thanh Phu broen og landsbyen Nam Cang. Etter en kort gåtur gjennom landsbyen er du fremme ved Nam Cang Riverside Lodge, der du spiser en sen lunsj.

Om ettermiddagen utforsker du en typisk fjell-landsby der den etniske minoriteten Red Dao bor. Du befinner deg i den mer uberørte delen av Sapa området, og Red Dao kvinnene her bærer fortsatt de tradisjonelle draktene som er vanlige blandt Vietnams etniske grupper. Draktene er fargerike og rikt utsmykkede og lett gjenkjennelig.

Red Dao folket er spesielt kjent for deres ferdigheter innen helbredende bad, naturmedisin og broderi. Sammen med lokalguiden opplever du landsbyen på nært hold, og ser hvordan Red Dao lager rispapir, sølvsmykker og broderier.

Tilbake på lodgen har du muligheten til å prøve et helbredende bad med spesielle urter som verten din har samlet i jungelen som starter rett bak huset. Det er en spesiell og livgivende opplevelse.

Middag serveres ved lodgens store trebord eller på terrassen med utsikt over elven.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 5 Fottur i jungelen Topas Ecolodge
I dag skal du til jungelen. Turen starter om morgenen og sammen med lokalguiden oppdager du den uberørte naturen som Sapa har mye av. Du får naturen tett på gjennom dine sanser; både dufter, lyder og synsinntrykk gir deg en unik opplevelse. Samtidig møter du også lokalbefolkningen, som lever i og av naturen som de har gjort i generasjoner.

Desto høyere opp du kommer desto villere og og mer imponerende blir landskapet. Trær veklser med bambus, og tett skog med en lysning i skogen. En kjent duft ligger over området - kardemomme dyrkes her på skråningene og er et viktig krydderi i mange av de lokale rettene.

Lokalbefolkningen som du møter her oppe er i gang med arbeidet på markene sine eller de er ved å hente planter og trær fra jungelen som skal benyttes i husholdningen hjemme i landsbyen.

Ta en velfortjent pause ved en liten bekk som renner ut av fjellet, ta skoene av og nyt det avkjølende vannet. Kanskje det også frister med en dukkert?

I dag gleder du deg over naturen, hører fulgene synge i jungelen og bare nyte å være tilstede i alt det grønne.

Du spiser lunsj på Topas Riverside Lodge før du blir kjørt tilbake til Topas Ecolodge med shuttlebuss.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 6 Fra fjellene til Hanoi Hong Ngoc Dynastie
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 7 Sykkeltur til Tam Coc og overnatning lokalt Amira Homestay

Du blir hentet på hotellet kl. 08:00 om morgenen, og etter et par timer er du fremme i Hoa Lu.

Hoa Lu var tidligere Vietnams hovedstad under Dinh og Le dynastiene på 1000-tallet. Her besøker du blandt annet flere godt bevarte buddhistiske templer fra 1600-tallet. Veien går gjennom et av Vietnams vakreste områder; daler med rismarker, landsbyer og kalksteinsklipper som stiger bratt og dramatisk opp fra dalen. Området kalles av den grunn det tørre Halong, da landskapet her ligner det som er i Halong-bukten. Her er det bare ikke vann omkring klippene.

I Tam Coc spiser du lunsj på en lokal restaurant, og fylt med ny energi er du klar for dagens neste opplevelse. Nå skal du på en tur i robåt på elven som skjærer gjennom karstlandskapet. Foruten det vakre landskapet, får du også muligheten til å besøke huler og grotter. Og det er ingen grunn til bekymring over ro-kunnskapene - du har en lokal roer med i båten.

Kvelden nyter du sammen med din vertsfamilie.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -

Dag 8 Minicruise i Lan Ha bukten La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 9 Fra Lan Ha til Hoi An Hoi An Garden Villa
Det er vanskelig å forestille seg et vakrere sted å våkne opp enn midt i Lan Ha bukten. Nyt soloppgangen over de utallige øyene, og bli med på en liten morgentur til et fiskeområdet, der de lokale fiskere allerede er i full gang. Tilbake på båten nyter du din frokost, og deretter går turen til Dark and Bright hulen med en mindre bambusbåt.

Mens båten seiler mot land, spiser du lunsj ombord. Vel i land venter en buss på deg, som frakter deg til Hanoi flyplass, og etter en kort flytur til Danang, blir du møtt av en sjåfør som kjører deg det siste lille stykke inn til hotellet i Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 10 Sykkel til "Den hemmelige strand" Hoi An Garden Villa
Etter frokost blir du hentet på hotellet til dagens heldagstur på sykkel. Turen starter med en liten ferjetur på elven, der det første stopp er et besøk i landsbyen Cam Kim, som er spesielt kjent for snekkerarbeid og treskjæring. Deretter fortsetter turen langs rolige småveier gjennom rismarker til et lokalt marked, før båt til landsbyen Cam Thanh. De modige kan prøve en tur på en vannbøffel. Målet for dagen er den fredlige An Bang stranden og en herlig lunsj hos en lokal familie.

Om ettermiddagen slapper du av på stranden. Men du har også muligheten til å fange fisk med garn fra en liten kurvbåt. De lokale fiskere hjelper deg gjerne og det er en spesiell opplevelse.

På slutten av dagen sykler du tilbake til Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 11 Hoi An på egen hånd Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 12 Transport til Danang flyplass for hjemreise
Din hjemreise er fra Danang flyplass, kun en times kjøretur fra Hoi An. Du kan benytte morgenen på å få de siste opplevelser med og si farvel til Vietnam for denne gang, innen sjåføren kjører deg til flyplassen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 13 Ankomst Norge

Fra 26.250 NOK pr voksen

Fra 21.000 NOK pr barn

+ 3.750 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Sete i limousine buss til/fra Sapa
 • Vann og snack på utflukter i Sapa
 • Kajakk og bambusbåt
 • Sykkel
 • Buss billett på Insight Tour
 • Tur med sykkeldrosje - cyclo
 • Innenriks flybillett Hanoi – Danang (økonomi klasse)
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close