Familieferie i Vietnam

Pris fra 30.900 NOK / person

Vietnam er et godt reisemål når du reiser med barn. På denne komplette familiereisen får dere oppleve både hovedstaden Hanoi, Sapa – fjellene, minicruise i Lan Ha Bay samt strand- og badeferie i Hoi An. Vi har satt sammen en tur med en blanding av programlagte dager og dager til egen disposisjon, slik at aktivitetsnivået kan tilrettelegges så det passer akkurat din familie.

Når du reiser med barn er innkvarteringen ekstra viktig. Derfor har vi på denne familieturen valgt hoteller med basseng, eller med kort vei til stranden.

Dagsprogram

  Aktivitet Overnatting
Dag 1 Avreise fra Norge
Våre reiser er basert på avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, men er du interessert i å reise fra andre flyplasser, kan vi selvfølgelig også hjelpe med det.

Måltider inkluder:
- / - / -
Dag 2 Ankomst Hanoi - bytur med sykkeldrosje (cyclo) Sunline Paon Hotel & Spa
Når dere lander i Hanoi, henter vår sjåfør dere på flyplassen og kjører dere til hotellet i hjertet av Hanoi.

Midt på ettermiddagen kommer guiden vår og tar dere med på en tur i sykkeldrosje - cyclo. Turen går til Old Quarters livlige og smale gater. Dere vil høre om lokalbefolkningens liv og om gatene, som alle har navn etter etter hvilket produkt som er produsert eller solgt nettopp der, f.eks sukker, bambus, lær, sølv osv.

Måltider inkludert:
- / - / -
Dag 3 Til landsbyen Ky Son Moon Garden
Etter frokost går turen til en mindre landsby, Ky Son, som ligger 70 km fra Hanoi. I landsbyen bor dere på Moon Garden Homestay, og dere vil umiddelbart merke stillheten og roen som omfavner innbyggerne i denne delen av Den Røde Elvs delta.

Dagen byr på flere aktiviteter, både på Moon Garden homestay og i omgivelsene rundt bostedet, samt i landsbyene i nærheten.

Vertene deres tar godt vare på dere med blandt annet avslappende urtebad for hendene og urtedampbad innen middag. Det vil også være et lite matlagingskurs og dere vil få oppleve hvordan de ber til Buddha.

Dere vil også sykle en tur til den historiske landsbyen sammen med en guide. Her er det tid til å se de lokale markedene, og høre mer om lokalbefolkningens liv og skikker.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 4 Utforsk landsbyen Ky Son Moon Garden
Start dagen med tradisjonelle Yi Jin Jing øvelser før dere spiser frokost i de rolige omgivelsene.

Formiddagens gåtur bringer dere rundt til de lokale landsbyboerne i Ky Son. Dere har muligheten til å delta i bøndenes arbeid på åkrene, og dermed få et bedre inntrykk av hvordan vietnameserne dyrker jorden. Hvilken avling som er i fokus avhenger selvfølgelig av årstid, men søtpotet, agurk og mais er vanlige matvarer. Og kanskje får dere også se de lokale forarbeide rotfrukten kasava, også kalt maniok.

Turen går også forbi landsbyens barnehage og det lokale markedet, hvor man kan kjøpe frisk frukt og andre matvarer.

Ettermiddagen kan tilbringes med å fiske i vannet ved siden av bostedet, eller bare nyte stillheten og roen i de grønne omgivelsene.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 5 Fra Ky Son til Sapa - fjellene i nord Topas Riverside Lodge
I dag er det tid til å sette kursen nordover mot fjellene og jungelen i Sapa. Etter at dere har spist frokost og sagt farvel til vertene, kjører dere mot den lille landsbyen Nam Cang som ligger i bunnen av Sapa dalen.
I utkanten av landsbyen på den andre siden av elven, ligger Topas Riverside Lodge. Med jungelen som bakgrunn spiser dere lunsj på lodgen.

Om ettermiddagen vil guiden vise dere rundt i landsbyen, som er hjemsted for minoritetsfolket Red Dao. På turen rundt i landsbyen kan dere se hvordan de lokale lager rispapir, sølvsmykker og broderi.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 6 Utforsk Nam Cang - dalen Topas Ecolodge
Nyt lyden av naturen mens dere våkner til en ny eventyrlig dag i Sapa fjellene.

Dagens fottur gjennom Nam Cang dalen fører deg forbi rismarker, vannbøfler, landsbyer og fantastisk utsikt. Underlaget veksler mellom alt fra betongveier til smale jordkanter mellom rismarker. Turen går i oppover- og nedoverbakke med mange muligheter for å ta et minneverdig bilde.

Turen avsluttes rett utenfor den lille landsbyen Sin Chai. Herfra er det en kort kjøretur til Thanh Phu hvor en lokal familie serverer lunsj. Etter lunsj er det skyss til Topas Ecolodge.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 7 Rolig dag på Topas Ecolodge Topas Ecolodge
En tur i svømmebassenget, en lett fottur i området rundt lodgen, eller kanskje et besøk i Sapa?

Dagen på Topas Ecolodge er på egenhånd. Og dermed kan dere nyte de fredlige omgivelsene helt i deres eget tempo.

Hvis dere ønsker det så kan dere bestille en halvdagstur til fots eller på sykkel, og besøke de lokale minoritetene i nabolandsbyene. En tur til Fan Si Pan (3143 m), Indokinas høyeste fjell er også en mulighet, eller dere kan besøke Sapa by.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 8 Fra fjellene i Sapa til Hanoi Sunline Paon Hotel & Spa
Du har det meste av dagen til egen disposisjon på Topas Ecolodge. Det er et fantastisk sted, og du kan nyte fasilitetene: svømmebassenget med utsikten til fjellene, spa-avdelingen, slappe av med en god bok eller ta en rusletur i området - det er mye å se. Hvis du vil på en lenger utflukt, kan du låne en av lodgens terrengsykler.

Du kan også ta bussen til den nærmeste byen Sapa, et turist- og lokalsenter i området. En halvdagstur til det høyeste fjellet i Indokina, Fansipan (3143 m.o.h.) er også en mulighet, der det nylig er oppført en taubane

Topas Mountain Express kjører fra Sapa kl. 14 og fra Topas Ecolodge kl. 15 og tar deg direkte til hotellet i Hanoi.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 9 Minicruise i Lan Ha Bay La Pinta
Etter frokost er det på tide å sette kursen til Lan Ha bukten. Lan Ha er nabo til den mer kjente og til tider overfylte Halong Bay. I Lan Ha har du den samme flotte naturen, men mer plass da det er færre besøkende i dette området.

Du blir fraktet direkte til bryggen, der en mindre båt tar deg til det større skipet, som er din base i oppdagelsen av Lan Ha bukten. Du får en grundig innføring i skipets sikkerhetsrutiner under velkomstdrinken.

Underveis til Cat Ba øya passerer du mange små øyer. Gjennom kanaler og Cat Ba nasjonalpark stiger hundrevis av vakre kalksteinsklipper opp av havet. Rovfugler sirkulerer i luften og små fiskebåter tøffer frem og tilbake. Det er ikke til å unngå å bli grepet av stemningen og atmosfæren.

Etter en herlig lunsj fanget rett utenfor, med alt godt fra havet, går du i land på Cat Ba øya. En buss kjører til Trung Trang hulen som ligger midt i den vernede skogen på øya. En kort guidet fottur gir deg en introduksjon til nasjonalparken og den tropiske naturen. Deretter er det mulighet for å ta en dukkert eller prøve å padle i kajakk.

Når du er tilbake på båten vil kokkene ombord introdusere deg for vietnamesisk matlaging. Kanskje lærer du noen nye triks som du kan imponere med når du er tilbake i Norge.

Middag serveres ombord. Deretter kan du prøve å fiske blekksprut, eller nyte kvelden på kahyttens private balkong.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / Middag
Dag 10 Fra Lan Ha til Hoi An Hoi An Garden Villa
Det er vanskelig å forestille seg et vakrere sted å våkne opp enn midt i Lan Ha bukten. Nyt soloppgangen over de utallige øyene, og bli med på en liten morgentur til et fiskeområdet, der de lokale fiskere allerede er i full gang. Tilbake på båten nyter du din frokost, og deretter går turen til Dark and Bright hulen med en mindre bambusbåt.

Mens båten seiler mot land, spiser du lunsj ombord. Vel i land venter en buss på deg, som frakter deg til Hanoi flyplass, og etter en kort flytur til Danang, blir du møtt av en sjåfør som kjører deg det siste lille stykke inn til hotellet i Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 11 Lanterner på elven i Hoi An Hoi An Garden Villa
Lanterner og lykter er en viktig del av bybildet i Hoi An. Det er en kunst å fremstille en lanterne, og på dagens tur får dere selv muligheten for å lage en.

Første stopp på den guidede turen gir dere en introduksjon i historien bak lanternene, og i design og farger som blir brukt. For lokalbefolkningen betyr lanterner og lykter foran huset hell, lykke og velstand.

Tradisjonelt var lanternene laget i silke, og alle hadde mer eller mindre samme form. Men etterhvert ble håndverkerne dyktigere og dyktigere og både former og materialer utviklet seg. Som et resultat av dette, kan man i Hoi An i dag oppleve lykter og lanterner i mange farger og former.

Med deres egne lanterner som souvenir, er det tid til lunsj. Deretter går turen videre til landsbyen Tra Que. Her dyrkes mange forskjellige slags grønnsaker, ikke minst de litt mer sødmefyldte og smaksfulle grønnsaker som brukes flittigt i de lokale retter i Hoi An.

Måltider inkludert:
Frokost / Lunsj / -
Dag 12 Hoi An på egenhånd Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 13 Hoi An på egenhånd Hoi An Garden Villa
I dag er du egen hånd i Hoi An, og det er mye å oppleve. Gamlebyen er delt opp av kanaler, og flere steder finner du spor etter de mange handelsmenn som har besøkt byen i århundrer. Portugisere, nederlendere, arabere, kinesere, franskmenn - de har alle vært her og satt sine spor. Med alle de interessante bygningene fra forskjellige tidsepoker, er det naturlig at byen er på Unescos verdensarvliste.

Sjøfolk har handlet her og fått sydd sine klær i Hoi An i byens storhetstid. Endel av havnen er dekket av sand i dag, men fortsatt finnes det gode og dyktige skreddere som syr rimelige klær på bestilling. Kanskje er det i Hoi An du skal ha fornyet garderoben?

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 14 Transport til Danang flyplass og hjemreise
Din hjemreise er fra Danang flyplass, kun en times kjøretur fra Hoi An. Du kan benytte morgenen på å få de siste opplevelser med og si farvel til Vietnam for denne gang, innen sjåføren kjører deg til flyplassen.

Måltider inkludert:
Frokost / - / -
Dag 15 Ankomst Norge

Fra 30.900 NOK pr voksen

Fra 24.950 NOK pr barn

+ 5.850 NOK for enkeltromstillegg

Prisen inkluderer

 • Kajakk og bambusbåt
 • Sykkel og hjelm
 • Tur med sykkeldrosje - cyclo
 • Innenriks flybillet Hanoi - Danang (økonomiklasse)
 • Flyreise Oslo - Vietnam t/r
 • All lokal transport i privat bil med sjåfør, med mindre annet er opplyst
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter
 • Sim-kort og telefonhotline til lokal Topas ansatt i Vietnam under hele reisen
 • Alle overnatninger i delt dobbeltrom
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Adgangsgebyr på alle inkluderte utflukter
 • Flyplassavgifter og skatter
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenger og utgifter til drikkevarer
 • Utgifter til måltider som ikke er inkludert i programmet (ca. USD 5-15 pr. måltid)
 • Visum
 • Reiseforsikring og evt. avbestillingsforsikring
 • Driks til lokale guider/sjåfører

Få et reisetilbud

Loading content
Close