NATURPOPPLEVELSER

JUNGEL, RISMARKER OG FJELL

Med sitt mangfold i landskapet og særtrekk i naturen som høye fjell, uberørte strender, gigantiske grotter og tett jungel, er Vietnam et drømmereisemål for den som elsker natur og naturopplevelser.

Beautiful rice plateaus in Sapa mountains

Fjell

Hvis du vil oppleve en fantastisk utsikt over fjellene, er det Nord-Vietnam du skal besøke. Det mektigte Fan Si Pan fjellet med sine 3143 m.o.h. ruver på toppen av Hoang Lien nasjonalpark. Området er befolket av utallige etniske minoriteter.

De majestetiske jungelkledte toppene er dekket av risterrasser og mellom toppene finner du daler der flere etniske minoriteter bor. Her kan du gå en fottur og sykle med terrengsykkel mellom de små landsbyene, og bli møtt med vennlighet og gjestfrihet av de lokale som har bodd her i århundrer.

En mindre kjent destinasjon i fjellene er Pu Luong naturreservat, et litt avsidesliggende område der tiden står stille. Ta en tur hit og  opplev jungelvandring, Thai minoritetslandsbyer, og en lokal gjestfrihet fra familier som jobber tett med Topas på forskjellige trail prosjekter.

Grotter og strender

Lenger sør ligger Vietnams hulerike, Quang Binh. Juvelen i kronen er verdens største grotte, Son Doong, som er så stor at den har plass til en jumbojet –  og har sin egen jungel og mikroklima. Andre hulesystemer i området inkluderer  Tu Lan, der du kan svømme og flyte til skjulte overnattingssteder og laguner omgitt av fossefall.

I det sentrale Vietnam finner du en blanding av fjell og strender. Sandstranden utenfor Hoi An er det perfekte sted for avslapning mellom aktive dager, mens de små elvene rundt den gamle bydelen på UNESCOs verdensarvsliste tilbyr fredelige kajakkturer på rolige vannveier.

Boats in mekong river habour

Elvedelta og jungel

Nam Cat Tien nasjonalpark ligger et par timer fra Ho Chi Minh City, men avstanden føles mye større, da nasjonalparken har gammel jungel som er hjemsted for et rikt dyreliv. Der er også en unik lodge her, som er ideel til  familier og grupper som ønsker aktive dager med kajakkpadling, sykling og fotturer.

På den sørligste spissen av fastlandet finner du «Vietnams riskurv» – Mekong deltaet. Her er det et nettverk av små elver på tvers av frodige rismarker, som strekker seg så langt øyet kan se. Fredelige, flate veier sørger for unike opplevelser på sykkel, mens små båter er tilgjengelig for å frakte deg på små sideelver dypere inn i mangroveskogene som er fylt med fugleliv.