LAN HA BUKTEN

Lan Ha bukten - langt fra turiststrømmene i Halong bukten

Det er ingen tvil om at Halong bukten er juvelen i Vietnams turismekrone. Et reisemål som bokstavelig talt har legendarisk status,  med et nesten unaturlig landskap av bratte kalksteinsøyer som stiger opp fra et blågrønt hav. Et utrolig flott syn!

UNESCOs Verdensarv

Siden Halong bukten ble satt på UNESCO Verdensarvsliste i 1994 ble bukten for alvor kjent for omverdenen. I 2011 ble den plassert på listen som et av de syv nye naturlige underverkene i verden, hvilket førte til at mange reisende har bukten på sin liste over severdigheter de vil besøke. Dermed er den nesten alltid inkludert i en pakkereise til Vietnam, vanligvis som et minicruise med en overnatning.

Men det er ikke så mange som vet at Halong bukten er kun en del av et større mangfoldigt område. Faktisk er Halong bukten kun en av tre store bukter i den enorme Tonkin bukten, som strekker seg fra den kinesiske grensen helt til Vinh i det sentrale Vietnam. På hver sin side av Halong bukten finner du henholdsvis den avsidesliggende Bai Tu Long bukten i øst og den isolerte og mindre Lan Ha bukten i sør.

Halong regionen

Hver bukt har sitt særpreg, noe som kan gjøre det vanskelig for reisende å vite hvor man kan få den beste opplevelsen. Ofte blir det Halong bukten, og det er et godt valg for en fin opplevelse, når tiden er begrenset.

Populære reisemål kan være grunn nok til å velge neste feriedestinasjon, men i dette tilfellet kan det være en fordel å velge Lan Ha bukten fremfor Halong bukten.

Først og fremst er Lan Ha bukten mindre enn Halong bukten, og til tross for at dette er den mindre overfylt. Spesielt nå med den nye veien fra Hanoi til Halong , er det flere og flere turister som besøker området på en dagstur. Det skaper større etterspørsel hvilket medfører større forurensning av vannet og store menneskemengder på de fastlagte rutene. I Lan Ha bukten er det færre skip som får lov til å seile, så her får du virkelig oppleve kalksteinsøyene og ikke bare de andre skip i farvannet, når du du nyter en stille stund på dekk.

Lan Ha bukten

I Lan Ha buktens 76 kvadratkilometer finner du over 400 forskjellige øyer, holmer og øde strender i Cat Ba skjærgården. Den største øya, Cat Ba, er der du finner den truede Cat Ba langur-apen og Van Hai landsbyen som bare er tilgjengelig med båt.

Foruten minicruise er det en mengde aktiviteter du kan delta i: kajakkturer gjennom huler og grotter, klatring, fotturer, svømming og du kan slappe av i solen. En overnatning på Cat Ba øya er en fantastisk måte å komme litt vekk fra allfarvei på, og heller oppleve lokalbefolkningen tett på og støtte opp om   bærekraftig turisme og prosjekter.

Kulturell fordypning

Besøk de flytende fiskelandsbyene Cai Beo eller Viet Hai for å få et innblikk i en levemåte som er meget annerledes enn hva vi kjenner hjemmefra. Menneskene bor ikke her på full tid lenger på grunn av et nylig regjeringsvedtak om at de av sikkerhetshensyn skulle flytte på land. Til tross for dette kan reisende stadig utforske området med robåt eller kajakk, for å oppleve den lokale industri som fiske, veving av fiskegarn og arbeid med perler. Landsbyen Viet Hai Village har også et museum som beskriver historien, lokale skikker og tradisjoner i området.

Hvordan kommer man til Lan Ha bukten?

Fra Hanoi tar det i underkant av 2 timer å komme fram til Got Pier i Hai Phong, som er utgangspunktet for minicruise i bukten og for ferjene til Cat Ba øya. Hai Phong har også flyforbindelse til andre byer i Vietnam, blandt annet Da Nang, Hue eller Ho Chi Minh City, så Lan Ha bukten er lett tilgjengelig for besøkende.

Vi hjelper deg gjerne med din drømmereise til Lan Ha bukten . Nednunder er noen av våre reiseforslag som du kan bruke som et utgangspunkt i planleggingen. Og hvis du ønsker en skreddersydd reise som inkluderer dette fantastiske området i Vietnam, kontakt oss endelig på telefon eller e-post.

Sett sammen reisen selv

Når du reiser til Vietnam med Topas får du

Kvalitet

Topas er med deg hele veien. Som eneste danske reisebyrå har vi egne kontorer, bosteder, transportmuligheter og logistikk i landet. Det har vi hatt i 20 år, og erfaringen herfra kommer deg til gode, da vi kvalitetssikrer våre reiser fra start til slutt.

Service

Topas i Danmark og Vietnam leverer et høyt servicenivå, fra grundig informasjon innen avreisen, direkte kontakt underveis med våre ansatte lokalt i Vietnam som er tilgjengelig når du ankommer landet, og til oppfølgning når du er vel hjemme igjen.

Garanti

Når du reiser med Topas er du som nordmann dekket gjennom den danske Rejsegarantifond. Topas er også medlem av Dansk Rejsebureau Forening, som rådgir og hjelper oss med å løse utfordringer, så du kan være sikker på at dine interesser blir godt ivaretatt.