HOI AN

Kanskje den vakreste byen i Vietnam. Hoi An er på Unescos verdensarvliste og ligger fredlig til ved bredden av Thu Bon elven

En utflukt i Hoi An tilbyr alt fra avslapping på stranden til matkultur og fascinerende fortid i denne historiske byen. Hoi An er også et godt sted å besøke når du reiser med barn

Handelsbyen Hoi An

Den vakre byen Hoi An, med arkitektoniske trekk fra mange kulturer, er vel verdt et besøk på din reise til Vietnam.

Kjøpmenn fra flere deler av verden (kinesere, japanere, hollendere, portugisere) har gjennom historien handlet og bosatt seg i Hoi An. Men selve handelsbyen Hoi An hadde sin begynnelse når Cham folket hersket i regionen.  Champa-imperiet ble rik på handelen med krydder fra det 7. til det 10. århundre. I løpet av denne perioden utviklet Hoi An seg til den mest fremtredende internasjonale havnen i Vietnam. På 1600-tallet var Hoi An den viktigste handelshavnen i regionen og det forble den til 1800-tallet.

Handel med krydder ga velstand til Hoi An og gjorde byen til et maritim knutepunkt for utveksling av varer, stilarter og ideer. I dag kan du oppleve det på en spasertur rundt i det bilfrie sentrum. Og samtidig kan du glede deg over de mange fargerike lyktene (lanternene) som lyser opp byen hver natt.

Når du reiser til Vietnam med Topas får du

Kvalitet

Topas er med deg hele veien. Som eneste danske reisebyrå har vi egne kontorer, bosteder, transportmuligheter og logistikk i landet. Det har vi hatt i 20 år, og erfaringen herfra kommer deg til gode, da vi kvalitetssikrer våre reiser fra start til slutt.

Service

Topas i Danmark og Vietnam leverer et høyt servicenivå, fra grundig informasjon innen avreisen, direkte kontakt underveis med våre ansatte lokalt i Vietnam som er tilgjengelig når du ankommer landet, og til oppfølgning når du er vel hjemme igjen.

Garanti

Når du reiser med Topas er du som nordmann dekket gjennom den danske Rejsegarantifond. Topas er også medlem av Dansk Rejsebureau Forening, som rådgir og hjelper oss med å løse utfordringer, så du kan være sikker på at dine interesser blir godt ivaretatt.

Hva skal man se i Hoi An

Det bugner av aktiviteter i Hoi An. Kom med innenfor i et av de velbevarte eldgamle kinesiske handelshusene for å gå et glimt av Hoi Ans rike historie. Velg blandt utallige restauranter og gatekjøkken som serverer Hoi An klassikere som cao lau og my quang, og opplev det som gjør Hoi An til et fantastisk kulinarisk reisemål. Utforsk byen ved å ta en spasertur gjennom de små gatene som er fylt med fargerike lykter og lanterner. Fotomulighetene er uendelige. 

Utforsk området rundt byen på to hjul. De mange små håndverks-landsbyene som dukker opp blant rismarkene er perfekte utfluktsmål for en dagstur på sykkel. Små elver som flyter sammen med hovedelven innbyr til oppdagelse med kajakk i Hoi An, og gir deg som besøkende muligheten for å se dagliglivet fra et annet perspektiv. Matlagingskurs er en annen opplevelse byen kan tilby, og gir et innblikk i kulinariske tradisjoner samt muligheten for å tilberede og spise en vietnamesisk rett. En opplevelse som er vel verdt å få med seg. 

Besøk Hoi An når du reiser med barn

Hoi An er et perfekt stopp for noen dager når du reiser med barn i Vietnam. Her kan du nyte lange, hvite sandstrender, fange krabber fra en av de tradisjonelle kurvebåtene eller nyte det fargerike sentrum av byen som er på Unescos verdensarvsliste.

Nyt omgivelsene

Et stykke fra Hoi An ligger enda et område som er på Unescos verdensarvsliste, nemlig Cham-byen My Son. My Son er en samling av templer og et vindu mot denne gamle sivilisasjonen. 

Hoi An er også et godt sted for avslapping; flotte strender ligger rett utenfor døren med alt fra enkle utendørs spisesteder som tilbyr  fersk fanget sjømat, til strandbarer som serverer lokal øl og har et internasjonalt kjøkken. 

Været i Hoi An

Hoi An ligger på vestkysten av det sentrale Vietnam. Her vil du oppleve kun 2 sesonger; tørke og regntid, men med relativt stabile temperaturer året rundt. Regntiden strekker seg fra september til januar, noe som gjør februar-april til den beste tiden å besøke Hoi An, da det er behagelige temperaturer og lite nedbør.

Du kan lese mer her om været i Vietnam.