HO CHI MINH CITY GUIDEN

Besøk Ho Chi Minh City på din reise

Ho Chi Minh City er Vietnams største by, med mer enn 10 millioner innbyggere. Byen het tidligere Saigon, og det gjør den fortsatt i dagligtale hos vietnameserne. Selve navnet Ho Chi MInh City stammer fra 1976, etter gjenforeningen mellom Sør- og Nord-Vietnam.

Byen er også Vietnams økonomiske sentrum, og den har utviklet seg raskt etter Vietnamkrigens opphør.

Gå på oppdagelse i Cu Chi tunnelene

Cu Chi tunnelene er et del av et stort krigsmuseum ca 70 km utenfor Ho Chi Minh City, der de besøkende får et innblikk i det underjordiske livet som de vietnamesiske soldatene levde helt tilbake i 1948. Stedet har mer en 120 km med undergrunnstuneller, feller, oppholdsområder, kjøkken, lagerfasiliteter, arsenaler, sykehus og kommandosentre. Etter krigen mot franskmennene utvidet soldatene tunnelsystemet og etablerte luftfiltreringssystemer, som hjalp soldatene med å overleve Cu Chi teppebombingen i krigen mot amerikanerne.

 

Living in the Cu Chi tunnels
Posthuset - Saigon

Fransk kolonistemning i Ho Chi Minh City

Det sentrale postkontoret i Ho Chi Minh City er en vakker levning fra den franske kolonitiden, og kanskje det største postkontoret i Sørøst-Asia. Postkontoret ligger ved siden av Notre Dame katedralen, og de to kulturelle severdighetene kan derfor besøkes samtidig. Her kan du forestille deg livet i Vietnam under det franske koloniimperium i Sørøst-Asia. Bygningen har buede vinduer og treskodder som den også opprinnelig hadde i den franske storhetstiden på slutten av 1800-tallet.

Når du kommer inn i bygningen vil buene, de spesialdesignede marmorgulv og de antikke telefonbodene minne deg om betydningen postkontoret hadde i en tid før mobiltelefoner, internett og e-post fantes. Selv om arkitekturen er særpreget fransk, henger det et majestetisk portrett av Ho Chi Minh på veggen, for å minne om at vi fortsatt befinner oss i Vietnam.

Opplev gatekjøkken i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh Citys mange gatekjøkken samler Ho Chi Minh-byens gatekjøkken samler utallige regionale spesialiteter fra hele Vietnam. De lokale elsker å samles rundt små metallbord med utallige retter, for å nyte et fantastisk måltid på gaten. Mulighetene er mange, og du skal huske å prøve de lokale høydepunktene som vietnamesiske sandwich (Bánh mi), krydret pannekake fra sør (Bánh xèo) og «stampet» ris (co’m tàm). Gatekjøkken er ofte en billig måte å spise, men også en utmerket måte å smake ekte lokal mat på. I tillegg opplever du på nært hold hvordan vietnameserne omgår hverandre rent sosialt.

pop up streetfood - Saigon

Utforsk Binh Tay markedet

Binh Tay-markedet, bygget av franskmennene på 1880-tallet, ligger i sentrum av Vietnams største Chinatown-distrikt. I motsetning til Ben Thanh-markedet i distrikt 1, er kundene her først og fremst lokalbefolkningen, da markedet har et omfattende utvalg av frisk frukt, grønnsaker, fjærkre, kjøtt og sjømat fra alle regioner. Markedet ligger i en toetasjes bygning langs Tha Moui-gaten. Som besøkende kan man også finne et utvalg av kunsthåndverk, maling og tekstiler som selges i store mengder. Binh Tay-markedet er en utmerket måte å oppleve det lokale livet og smake på spennende delikatesser.

Jadekeiser pagoden i Ho Chi Minh

Jadekeiser pagoden er en av de fem viktigste helligdommene i Ho Chi Minh City. Denne pagoden ble bygget på begynnelsen av nittenhundre tallet av et kantonesisk samfunn som migrerte fra Guangzhou-provinsen i det sørvestlige Kina, og representerer den mahjayanistiske grenen av buddhismen som er utbredt i Vietnam. Jadekeiser pagoden er en levende og fungerende helligdom som brukes mye av lokalbefolkningen som kommer hit for å be eller gi rituelle gaver i form av blomster, stearinlys og røkelsepinner. Når det er mange mennesker som vil tilbe pagoden, som kommer og går, så kan det føles litt trangt. Men de svakt opplyste smale passasjene fylt med røkelsesrøyk gir en autentisk atmosfære og en smak av Østens mystikk.

Uavhengighetspalasset i Ho Chi Minh City

Uavhengighetspalasset, også kjent som gjenforeningspalasset, er en spennende attraksjon for historieelskere, så vel som turister som vil lære mer om Vietnams historie. Dette er stedet for de berømte bildene av stridsvogner som kjørte gjennom portene i forbindelse med Saigons fall i 1975. Når du kommer inn i bygningen, kan det føles som om du går tilbake i tiden. Du kan se hvor den sørvietnamesiske regjeringen kontrollerte Vietnam-krigen, og du kan også se bombebunkrene i kjelleren der kartene fremdeles henger på veggene.

Uavhengighetspalasset i Ho Chi Minh City er nok en mulighet til å bli kjent med Vietnams historie, men er samtidig et bevis på Vietnam-krigens store innvirkning på Vietnam som nasjon.

Operahuset i Ho Chi Minh City

Hvis du fortsetter å gå langs Dong Khoi-gaten, kommer du til det historiske operahuset i Ho Chi Minh City. Gå ikke glipp av Vietnams egen utgave av «Cirque du Soleil»- A O-showet. Det er en spektakulær forestilling som hyller  vietnamesiske tradisjoner, og viser utviklingen av moderne byer i ett enestående show. Så benytt muligheten til å besøke Operahuset i Ho Chi Minh City og nyt en kveld med teaterkunst. Se en blanding av moderne danser og akrobater mens sørvietnamesiske sanger fyller den vakkert dekorerte salen. Du vil bli imponert av den fascinerende forestillingen som fremhever det beste fra både det gamle og det nye Vietnam.

Vespa tur i Ho Chi Minh City

Når du vil oppleve Vietnams ånd, er det ikke i buss eller bil, men bakpå en moped eller en scooter. Fra en Vespa vil du få et helt annet inntrykk av den hektiske byen. Du kan besøke et av byens mange mikrobryggerier på en ølsmakingstur, eller oppleve byens små og nesten skjulte gater, eller du kan slippe unna byens mas og utforske det nærliggende Mekong-deltaet. Det er mange muligheter, og en scooter tur er en utmerket måte å oppleve Ho Chi Minh Citys mangfoldighet.