HANOI

Hovedstaden Hanoi gir deg et rikt utvalg av historiske, kulturelle og religiøse høydepunkter

Den fengslende hovedstaden Hanoi har vært det historiske og politiske sentrum av Vietnam i over 1000 år. Heldigvis har det moderne Hanoi bevart mange aspekter av byens gamle arv.

Den gamle bydel i Hanoi

Hanois travle gamle bydel, som har vært et sentrum for handel i mer enn  800 år, er fortsatt det beste stedet i byen for å få den ekte opplevelsen og følelsen av Hanoi. Templer, markeder og gateselgere ligger side om side med karakteristisk arkitektur, mens fredlige innsjøer omgitt av joggere, tai-chi utøvere og mennesker på en rolig spasertur gir et pusterom fra det hektiske livet i byen.

Det er ikke mange steder som kan overgå Hanoi når det gjelder mat og drikke. Byen har en kafekultur som matcher de europeiske hovedstedene, og gatekjøkkenkulturen er velkjent og velrennomert over hele verden. For gastronomer er en gatekjøkkentur en av de store høydepunkt.

Tett på Hanoi

Den Røde Elvs delta omgir den travle byen, og her finner du mange små  håndverkslandsbyer. De er perfekte for en dagstur i Hanoi og området rundt.

Vietnam by Topas tilbyr guidede turer i Hanoi og tar deg med til de viktigste severdigheter. Bli med på en dagstur og vi vil introdusere deg for de mange aspektene av byen som gjør den til et så berusende sted å bo og besøke.

Flaggsermoni om kvelden ved Ho Chi Minh mausoleet

Visste du at kl. 20:50 hver kveld vil soldater be hundrevis av mennesker foran Ho Chi Minh mausoleet om å stoppe deres gjøremål og flytte seg bakerst på den store plassen for å gjøre plass til den høytidlige flaggsermoni.

Når alle er på plass vil høytalerne starte med den vietnamesiske salme: «Onkel Ho er fremdeles med oss når vi marsjerer til krig,» etterfulgt av 33 soldater i hvite uniformer som marsjerer mot den høye flaggstangen midt på Ba Dinh plassen. Tre soldater går deretter til flaggstangen og firer flagget.

Det vietnamesiske folket deltar fremdeles i denne sermonien for å fortelle sine slektninger om viktige seire, glemte slag og tapte venner.

Flaggets røde farge symboliserer blodutgytelsen og innsatsen ved revolusjonen og kampen mot inntrengere fra omverdenen. De 5 gylne stjerner viser styrken til det allmektige kommunistpartiet. Hver stjerne representerer viktige byggesteiner i opprettelsen av nasjonen.  Bonden, arbeideren, kunstneren, legen og soldaten.

Enten du er enig eller uenig med det vietnamesiske systemet, er en ting helt sikkert: Vietnameserne er særdeles stolte av den høytidlige flaggsermonien. Og det er enda et eksempel på den viktige innsatsen som blir gjort for å etablere Vietnam som uavhengig stat.

 

Været i Hanoi

Hanoi ligger i lavlandet i Nord-Vietnam og er verdt et besøk året rundt. Denne regionen av landet har 4 årstider, med dagstemperaturer mellom 20 og 35 grader celsius.

Den beste tiden for å besøke Hanoi er i mars-april, der temperaturen er moderat og det er vanligvis lite nedbør.

På vår værside kan du lese mer om været i Vietnam. 

Severdigheter i Hanoi

Hanois historie går mer enn 1000 år tilbake. Når du besøker Vietnams hovedstad er det mye å se og oppleve. Vi har laget en kort liste over noen av Hanois høydepunkter, men nedenfor er en kort guide til fire av de viktigste periodene i byens historie:

Grunnleggelsen av Hanoi
Ta en spasertur rundt Hoan Kiem innsjøen tidlig på morgenen for å bli med på lokalbefolkningens aktive morgenrutiner eller om kvelden når du er på vei til en av byens utallige gatekjøkkener. En spasertur gjennom de 36 gatene i den gamle bydelen er et must, og deretter kan du fortsette til det keiserlige Thang Long citadellet.

Den franske periode
Et ikon i Hanoi er Long Bien broen, tidligere kjent som Paul Doumer broen. Den er et resultat av en av de største ingeniørprestasjoner i den franske kolonitid og er en utstilling i kolonial infrastruktur. Under Vietnamkrigen ble den et symbol på Hanois motstand mot den nådeløse amerikanske bombingen. Gå en sen ettermiddagstur på broen for å ta fantastiske solnedgangsbilder, og fortsett deretter turen gjennom det franske kvarteret.

Vietnamkrigen (Amerikakrigen for vietnameserne) 
Hoa Lo fengslet (fikk kallenavnet Hanoi Hilton av amerikanske fanger under krigen) fokuserer både på den vietnamesiske kampen for uavhengighet fra Frankrike og har en utstilling av gjenstander fra Vietnamkrigen, inkludert en pilotdrakt som tilhørte den amerikanske senator John McCain.

Vietnam Military History Museum er også verdt et besøk for de historieinteresserte som besøker Hanoi.

Nåtidens Hanoi

Man kan få et innblikk i nyere historie ved Nasjonalforsamlingens bygning og ved Ho Chi Minh mausoleet som ligger ved siden av hverandre.
Khue Van Cac paviljongen som ligger inne  i Litteraturtempelet er symbolet på nåtidens Hanoi, selv om den ble bygget for mer enn 200 år siden. Når du besøker Litteraturtempelet vil du sannsynlig gå side om side med skolebarn, ettersom lærerne tar skoleklasser med til dette historiske stedet for å lære dem betydningen og viktigheten av å ha en utdannelse.