FARGERIKE MINORITETER

Vietnam er hjemmet til 54 forskjellige etniske grupper, noe som gjør det til et av Sørøst-Asias mest mangfoldige og sammensatte land, rent kulturelt.

Den dominerende etniske gruppen er Kinh-folket (Viet) som utgjør en stor del av befolkningen. De resterende 8,5 millioner menneskene tilhører forskjellige etniske minoritetsgrupper, hovedsakelig konsentrert i grenseområdene i den vestlige delen av landet.

Unik kultur og historie

Selv om det er  noen likheter mellom de forskjellige etniske gruppene, har hver gruppe sin egen unike kultur og historie. En vestlig forståelse av minoritetenes opprinnelse, gruppering og inndeling samt kulturelle karakter er ufullstendig og klassifiseringsreglene varierer. For eksempel henviser vietnameserne, kineserne, franskmenn og briter til de samme grupper, men med forskjellige navn.

Etniske grupper klassifiseres i stor grad basert på språklige kriterier, der undergrupperinger foretas i henhold til tre større språkfamilier: austroasiatisk, austronesisk og sino-tibetansk. Språksystemet er imidlertid omfattende og sammensatt, og det finnes mange lokale dialekter. Videre har minoritetsgrupper som deler det samme språket forskjellige oppfatninger og skikker. Forsøk på å klassifisere grupper kan ikke være basert på språk alene, og det må tas hensyn til forskjeller i dialekt, relasjoner, geografisk beliggenhet og bosettelse samt sosiopolitisk struktur og tradisjonell klesdrakt.

Møt minoritetene

Nedendfor finner du en liste over Vietnams etniske minoritetsgrupper og en mer detaljert beskrivelse av skikker og levesett for menneskene som bor i området rundt Sapa. Under oppholdet ditt har du mulighet for å møte mennesker fra noen av de forskjellige minoritetsgruppene, og spesielt hvis du bestiller en reise som inkluderer trekking til noen av landsbyene i nærheten.

Her kan du lese mer om minoritetsgruppene i Sapa:

Black H’mong minoriteten i Sapa, Vietnam

Red Dao minoriteten i Sapa, Vietnam

Tay minoriteten i Sapa, Vietnam

Xa Pho minoriteten i Sapa, Vietnam

Giay minoriteten i Sapa, Vietnam

Få siste nytt fra Vietnam by Topas

       

Når du reiser til Vietnam med Topas får du

Kvalitet

Topas er med deg hele veien. Som eneste danske reisebyrå har vi egne kontorer, bosteder, transportmuligheter og logistikk i landet. Det har vi hatt i 20 år, og erfaringen herfra kommer deg til gode, da vi kvalitetssikrer våre reiser fra start til slutt.

Service

Topas i Danmark og Vietnam leverer et høyt servicenivå, fra grundig informasjon innen avreisen, direkte kontakt underveis med våre ansatte lokalt i Vietnam som er tilgjengelig når du ankommer landet, og til oppfølgning når du er vel hjemme igjen.

Garanti

Når du reiser med Topas er du som nordmann dekket gjennom den danske Rejsegarantifond. Topas er også medlem av Dansk Rejsebureau Forening, som rådgir og hjelper oss med å løse utfordringer, så du kan være sikker på at dine interesser blir godt ivaretatt.