AKTIV FERIE I VIETNAM

Den beste måten å oppleve Vietnam på er til fots eller med sykkel

Helt siden våre første fotturer i Sapa-fjellene på 1990-tallet har vi holdt fast i å arrangere utflukter med våre gjester i Vietnam til fots og med sykkel. Vi mener det er den beste måten å møte lokalbefolkningen på og av denne grunn sier vi at våre reiser er aktive reiser. 

Bestem selv aktivitetsnivået på din Vietnamreise

Når du reiser med Topas til Vietnam har du flere muligheter for aktiviteter.  Du bestemmer hvor langt og hvor raskt du vil flytte deg, og vi har en erfaren lokal guide med kunnskap om området, for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av besøket ditt.

Når du sykler og går får du sett alle høydepunktene, og du får også benyttet flere av dine sanser; forskjellige lukter er med på å understreke opplevelsen, og du hører også hva som skjer rundt deg, og får et annet inntrykk om du bare raskt kjørte forbi i bil eller buss. Guiden din vil også benytte anledningen til å stoppe opp og ta små pauser, snakke med lokalbefolkningen, smake ferske lokale frukter og ta deg med utenfor allfarvei der det ikke kommer så mange andre turister.

I tillegg er Vietnam et godt reisemål når det gjelder bading, dykking eller kajakkpadling – så aktivitetesmulighetene er mange og varierte i dette flotte landet.

Selvguidet sykkeltur

Utforsk Sapa-regionens fjell og daler i ditt eget tempo på vår unike selvguidede sykkeltur

Du kan nyte friheten og opplevelsene i eget tempo og føle deg trygg på at vi tar vare på alt det praktiske og sikkerheten rundt turen.

I løpet av dagen sykler du på egen hånd, guidet av vår GPS-aktiverte smarttelefon, som også har opplysninger om ruten, anbefalte restauranter og måtider samt informasjon om severdigheter og interessante steder langs ruten.

Vi transporterer bagasjen din og sørger for at hotellet og rommet ditt er klart når du ankommer ditt bosted for natten. I tillegg har du tilgang til vårt personale via en service- og nødtelefon, hvis det skulle være bruk for det.

Dette er den perfekte måten å reise gjennom denne fascinerende regionen, og møte lokalbefolkningen der de bor.

Sykkelturer i Vietnam

Både det mektige Mekong-deltaet og Hoi An er flate områder, noe som gjør sykling her enkelt og lett tilgjengelig for alle.

Stier og veier er ofte smale, og det er begrenset tilgang for biler, så en guidet sykkeltur i disse områdene er en fordel, da det er enkelt å komme frem med en sykkel og den er lett å håndtere. På din vei vil du ofte møte sykler i Vietnam-stil – eldre damesykler – som er lette å komme av og på når du vil stoppe opp og ta en pause hos lokalbefolkningen og kanskje slå av en prat.

I fjellene i Sapa bruker vi terrengsykler da området er kupert. Veiforholdene varierer gjennom året, men våre lokalt ansatte i landet kjenner forholdene og statusen på veiene, og kan velge riktig i forhold til hvor dagsturen skal gå.

Sykkelturer hos oss kan være kun et par timer, eller flere dager med overnatting i homestays eller på hotell. Du kan selv velge det som passer deg best, i forhold til hva du ønsker å oppleve.

Biking in Sapa alongside buffalos

Fotturer i Vietnam

Enten du vil besøke de fargerike minoritetene i Sapa eller de velkjente høydepunktene i Hanoi, for eksempel Ho Chi Minh- mausoleet eller den gamle bydelen, bør du gå til fots for å få mest mulig ut av ditt besøk. Opplevelsen blir forsterket gjennom dine sanser; lyder, lukter, synsinntrykk –  det er alt med til å understreke det autentiske. Og til fots kommer du også nær lokalbefolkningen.

Det er flere nasjonalparker og naturreservater i Vietnam som er verdt et besøk. Og det finnes flere enn du nok vil få tid til å besøke på din reise til landet. Men legg gjerne turen forbi en eller to, for å få et annet inntrykk enn det man får i storbyene. Her kan du lese mer om noen av de mest interessante nasjonaleparkene.

Vær oppmerksom på at stiene som du bruker på fotturen er annerledes enn hva du kanskje er vant med. Det er ikke godt merkede turstier, men arbeidsstier og veier som de lokalbefolkningen bruker til sin åker eller mellom forskjellige landsbyer. I fjellområdene går du direkte på risterrassene, men fra tid til annen blir de skadet av vær og vind, og det fører til at nye stier til nye områder blir opprettet. Vi bruker lokale guider som også er bønder i området, så de er oppdatert på hvilke stier som er farbare til hvilke tidspunkter.

Hvor er det beste stedet for å snorkle og dykke i Vietnam?

Med mer enn 3000 kilometer med kystlinje er det lagt til rette for mange vannaktiviteter i Vietnam.

Dykking i landet startet utenfor kysten av Nha Trang, men nå finnes det flere steder med med gode forhold for snorkling eller dykking. Avhengig av sesong, så er både Phu Quoc og Ninh Van Bay gode alternativer til opplevelser under vann. Vil du heller ha hodet over vannet, så er kajakkpadling en god aktivitet, og da er det fine muligheter i Lan Ha bukten og Bai Tu Long bukten.

Eksepsjonelle terrengløp i Vietnam

Vår forkjærlighet for aktive reiser, det nære bånd til Sapa-regionen med våre to egne lodges – Topas Ecolodge og Topas Riverside Lodge – og det tette samarbeidet med lokalbefolkningen i fjellene har ført til etableringen av Vietnam Trail Series.

Det første løp gikk av stabelen i 2013 – Vietnam Mountain Marathon – som nå er en av Asias største terrengløp med mer enn 3500 løpere til start.

Foruten Sapa-fjellene har Vietnam mye mer natur å by på. Så basert på vår opprinnelige ide om å arrangere et løp langt utenom det vanlige, lanserte vi  Vietnam Jungle Marathon og Vietnam Trail Marathon. Løp med ruter som følger sier og spor gjennom noen av Vietnams vakreste landskap befolket av mage små etniske grupper.