HOI AN GUIDEN

8 spennende opplevelser i Hoi An

Hoi An har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1999 og er nesten obligatorisk for alle som reiser i Vietnam. Den gamle handelsbyen er preget av de forskjellige nasjoner som som har besøkt byen opp gjennom årene, og har innslag av fransk, nederlandsk og japansk stil. Hoi An og området rundt byr på naturskjønne omgivelser og en unik kulturhistorie med utallige opplevelser.

Hva kan man oppleve i Hoi An?

Hoi An og omgivelsene rundt byr på vakker natur og arkitektur blandet med flere historiske severdigheter. På denne siden finner du våre forslag til 8 spennende opplevelser i Hoi An.

My Son Sanctuary - Hoi An

My Son ruinene

I de imponerende hindu-ruinene finner du mange vakre steinskulpturer, templer og tårn samtidig som du er omgitt av tropisk jungel.

My Son var på sin tid både et politisk sentrum og en kongelig gravplass for Champa-sivilisasjonen. Tempelkomplekset består av 70 bygninger som er viet til hinduistiske guder og gudinner og den viktigste guden, Shiva, som ble ansett som kongenes beskytter i Champ-imperiet.

My Son-ruinene ligger ca. 40 km fra Hoi An og er fint alternativ for dagstur.

Tra Que landbruksby

Under ditt besøk i den vakre, historiske byen Hoi An kan det være fint å bruke noen timer på å ta turen vekk fra det til tider hektiske sentrum, og utforske det omkringliggende landskapet. I landbruksbyen Tra Que vil du oppleve hvordan de lokale dyrker forskjellige grønnsaker på de frodige åkrene ved hjelp av vannbøfler.

Landbruket i Tra Que skiller seg ut fra resten av Vietnams landbruk da man ikke bruker kjemikalier og gjødsel her. I stedet har de utviklet en organisk gjødselmetode ved hjelp av alger. Hver morgen drar lokalbefolkningen til en lokal lagune for å samle alger som de bruker som gjødsel til avlingene sine.

Du kan bli med på en guidet tur til Tra Que for å få et dypere innblikk i deres produksjonsmetoder og samtidig smake på de lokale råvarene.

Vårt reiseforslag «Familieferie i Vietnam» inkluderer et besøk på Tra Que.

Tra Que farming village
Hoi An cycling

Med sykkel i Hoi An

Bli med på en guidet sykkeltur til landsbyene rundt byen og oppdag hvordan folket i Hoi An spesialiserer seg på forskjellige yrker. Her finnes både dyktige båtbyggere, snekkere og grønnsaksdyrkere.

Omgivelsene rundt Hoi An er flate, så en sykkeltur her stiller ikke store krav til fysikk eller kondisjon. Mange av veiene du sykler på er betongbelagte og så smale at biler ikke kjører på dem. Derfor er sykkelen et åpenbart valg når du besøker Hoi An, og det gjør det enkelt å stoppe av og til for å besøke de lokale håndverkere og snekkere.

Omgivelsene rundt Hoi An er minst like spennende som selve byen og byr på en rekke opplevelser. Derfor har vi inkludert guidede sykkelturer på våre reiser som inkluderer Hoi An

Lanterner og lykter

Hoi An er kjent for sine fargerike lykter og lanterner. De lokale bruker dem utenfor husene sine, og spesielt når de firer de tradisjonelle fullmånefestene. Hvis du er så heldig at du er i Hoi An når det er fullmåne, er det verdt å oppleve fullmånefestivalen. Tusenvis av lykter og lanterner pynter opp byen  og elven. De representerer en gammel tradisjon, som hedrer forfedrene og uttrykker ønsker for fremtiden. Under fullmånefestivalen bruker man først og fremst levende lys, og det skaper en spesiell, nesten magisk stemning.

Lanterns street - Hoi An

Hidden Beach

Unngå de fylte strendene An Bang og Cua Dai, og legg heller veien forbi  ‘Hidden Beach – den gjemte stranden’ litt nord for Cua Dai. Hidden Beach blir ofte oversett av turistene, og derfor er den roligere, og kvaliteten er like god som de mer velkjente nabostrendene. Ta en halv- eller heldagstur til Hidden Beach, og nyt stillheten og de skvulpende bølger mens du slapper av på en solstol omgitt av kritthvit sand.

 

Kajakk på Tu Bon elva i Hoi An

Det er mange muligheter til å ro i kajakk på Hoi Ans elver. Dessuten er kajakk en god måte å være aktiv på, samtidig med at du opplever områdene omkring Hoi An på fra en litt annen vinkel. Kajakkene er stabile plastkajakker og er derfor enkle å håndtere for de mindre erfarne.

Det er mulig å ta en kort kajakktur på et par timer, men det er også mulig med heldagsturer som inkluderer lunsj og besøk hos lokale familier.

Skredder Hoi An

Hoi An er kjent for de mange dyktige skreddere. Du kan derfor benytte anledningen til å få sydd en kvalitetsdress eller en vakker kjole under ditt opphold. Skredderne har som regel mange års erfaring, og kommer fra familier der skredderyrket går tilbake i flere generasjoner. De er vant til å handle med turister, og derfor er de særdeles imøtekommende. Bruk litt tid på å finne en som kan hjelpe deg med det du ønsker, og du kan lett bruke en halv eller heldag på å utforske skredderbutikkene.

Skjorter og kjoler kan du få skreddersydd fra dag til dag, men vi anbefaler at du tar deg tid til å prøve klærne underveis. Så er det lettere for skredderen å tilpasse klærne akkurat til din størrelse og form.

Hoi Ans gamleby

Besøk Hoi Ans unike gamle bydel, og utforsk den velbevarte handelsbyen med historiske bygninger som dateres tilbake til 1500-tallet. De smale og kronglete gatene som er bygget i kinesisk stil har en helt egen atmosfære. Du kan nyte et måltid med velsmakende street food, og prøv gjerne de lokale rettene fra Hoi An: Cao Lau og My Quang.

Selve sentrum i Hoi An er bilfritt, så her kan du rusle en tur i gatene uten å bli forstyrret av biler og mopeder.