NASJONALPARKER

7 nasjonalparker i Vietnam

Vietnams nasjonalparker og naturreservater tilbyr et enormt mangfold. Nord-Vietnam er rik på risterrasser som pryder det frodige kuperte landskapet. Sentrale Vietnam huser verdens største huler og de kraftigste fossene i landet. Og i Sør-Vietnam kan du oppleve eksotisk dyreliv i mangroveskogene. Her er vår guide til 7 vietnamesiske nasjonalparker og naturreservater du ikke vil gå glipp av.

Hoang Lien nasjonalpark

Hoàng Liên nasjonalpark i det nordlige Vietnam har både et imponerende biologisk mangfold og Indokinas høyeste fjell, Fan Si Pan. Hoàng Liên nasjonalpark ligger i fjellkjeden Hoàng Liên Son, nær Sapa by, og vil være lett tilgjengelig hvis du besøker Sapa.

Fan Si Pan ruver i landskapet med sine 3143 m.o.h. Men de siste målingene legger faktisk ytterligere 4,3 cm til den forrige høyden, som ble målt i 1909. I dag kan et besøk til toppen gjøres på en dag, ettersom en stor del av turen foretas med taubane. Det er fortsatt mulig å gå til toppen, men det krever en lokalguide og at setter av minst 2 dager til det.

Hoàng Liên nasjonalpark er overveiende dekket av skog. Skogen har variert fauna og en tropisk vegetasjon blandt fjellene, med sjeldne plantearter som fortsatt har stor betydning medisinsk for de lokale. Området er også hjem til de mange etniske minoriteter i Vietnam, så et besøk gir deg også et innblikk i vietnamesernes tradisjonelle dagligdag.

Vietnam rice fields
Ba Be Lake - Ba Be National Park - Vietnam

Ba Be nasjonalpark

6 timer fra Hanoi

Den eksotiske innsjøen Ba Be gir navn til denne subtropiske nasjonalparken i  Nord-Vietnam. I Ba Be finner du både fosser og mystiske flaggermusgrotter. Den stille strømmen som kjennetegner Ba Be sjøen, gjør båtturer til en ideell måte å oppleve nasjonalparken på. Du kan både fiske og nyte en liten dukkert. På land kan du utforske turstiene rundt innsjøen eller sykle langs sjøen. Ba Be nasjonalpark er hjem til blant annet  Tay folket, en av Vietnams største etniske minoriteter. Tay-folket ønsker reisende velkommen med autentiske opplevelser i sine homestays, som er tradisjonelle stolpehus ved sjøen.

Nasjonalparken
Phong Nha-Ke Bang

1 time fra Dong Hoi

Phong Nha-Ke Bang nasjonalpark er drømmen til enhver eventyrer, fylt med brusende elver, grønne jungler og store grotter. Nasjonalparken er på Unescos verdensarvsliste, og her finner du verdens største grotter beliggende blandt jungelkledt karstlandskap. Avhengig av hvilke interesser du er, kan Phong Nha-Ke Bang hulene oppleves på alt fra halvdagsturer til mer intensive 4-dagers ekspedisjoner. Vel opp i dagslyset igjen har du gode muligheter til å oppleve nasjonalparken med kajakkpadling, sykling eller fotturer. Den nærliggende byen Phong Nha er et godt utgangspunkt og en fin base å komme tilbake til på slutten av dagen.

Picture of Dong Hoi - Tu lan Cave adventure
Cuc-Phuong-National-park

Cuc Phuong nasjonalpark

2 timer fra Hanoi eller 1 time fra Ninh Binh

Cuc Phuong er Vietnams eldste nasjonalpark, innviet av selveste Ho Chi Minh. I nasjonalparken finner du en tett skog med tusenvis av gamle trær, forhistoriske huler, botaniske hager og to internat for dyr.

Primate Rescue Center gjenopptrener og rehabiliterer primater som er fanget ulovlig. Det finnes også et senter for bevaring av skilpadder, som driver både rednings-, observasjons- og avlsprogrammer. Så tiden i nasjonalparken kan brukes på fotturer, kajakkpadling og fugletitting eller du kan bestille et opphold i tradisjonelle stolpehus hos det gjestfrie Muong-folket.

Pu Luong nasjonalpark

3 timer fra Ninh Binh eller 4 timer fra Hanoi

Pu Luong nasjonalpark er et mikrokosmos i Nord-Vietnam, og kombinerer Sapas fjell, risterrassene i Mu Cang Chai og kulturskattene i Mai Chau. Naturskjønne veier på tvers i dalen og skyhøye fjelloverganger gir en fantastisk panoramautsikt over landskapet. Lange fotturer tar deg til avsidesliggende etniske fjellandsbyer. Hvis vil ta en forfriskende dukkert er mulighetene mange, da du finner flere fosser og naturlige klippebasseng i området. Landsbyene Ban Hieu, Ban Don og Kho Muong er spesielle høydepunkter med sitt eget særpreg – og du kan med stor fordel besøke en av dem.

En annen utmerket mulighet for å oppleve den naturskjønne Pu Luong nasjonalpark er å delta i vårt eget terrengløp, Vietnam Jungle Marathon, som arrangeres av vårt eget team i Vietnam, og er en del av Vietnam trail series.

Scenery of mountain range in Pu Luong Nature Reserve
Exotic river in Cat Tien national park

Cat Tien nasjonalpark

3 – 4 timer fra Ho Chi Minh City & Dalat

Mange minneverdige opplevelser venter deg i Cat Tien nasjonalpark. Her kan du tilbringe en hel uke, uten at det blir kjedelig.  Cat Tien er et opplagt valg for deg som vil oppleve jungel i Mekong. Flerdagsturer tar deg dypt inn i parken med muligheten til å oppdage det lokale dyrelivet, inkludert bjørner, krokodiller, slanger, flaggermus og tropiske fugler. Gå ikke glipp av muligheten for å dra på nattsafari og oppleve ekstraordinære insekter og fargerike krypdyr. Det er også mulig å oppleve nasjonalparken på sykkel eller motorsykkel på et nettverk av veier på kryss og tvers gjennom parken, eller du kan dra på kajakk eller båttur.

Bach Ma nasjonalpark

Mindre enn 2 timer fra Danang, Hoi An og Hue

Nasjonalparken Bach Ma har ikke mange besøkende. Den ligger halvveis mellom keiserbyen Hue og UNESCO byen Hoi An. Det har vært liten utvikling i parken siden begynnelsen av 1900-tallet, og som et av få områder i Vietnam finner du en samling franske kolonivillaer, som nå er gjort om til sjarmerende gjestehus. I nasjonalparken er det mange stier, og du kan gå turer som varer et par dager. Noen av dem fører deg gjennom naturlige klippebasseng og fosser. Hvis du er tidlig oppe kan du nyte den spektakulære soloppgangen fra en klippetopp.

bach ma national park